IVN Cuijk de Groene Overlaat
Kind & Natuur
donderdag27feb2020

Opening Stenenspeeltuin AFGELAST

De opening van de Stenenspeeltuin gaat niet door i.v.m. de algemene maatregelen rond het corona virus.

 

Voor alle kinderen, ouders en grootouders!

Op woensdagmiddag 8 april om 15.00 uur gaan we de  nieuwe “stenenspeelplek” aan  De Nielt openen. Op deze speelplek kun je spelen in en met de natuur. Er liggen hier veel stenen, er is water, gewoon zand, sculptuurzand, er liggen losse takken en een dikke boomstam, en natuurlijk staan er ook veel leuke houten speeltoestellen. 

 

Wat gaan we doen tijdens de opening? We gaan natuurlijk de echte  naam van deze avontuurlijke speelplek onthullen. Verder komt Hans de Jong, aardwetenschapper,  van alles vertellen over de stenen van de Maas en de Rijn die hier liggen. Je kan dan meteen een kijkje nemen op  het  informatiebord,  waarop je kunt zien hoe die Maas-en Rijnstenen hier terecht zijn gekomen. Ook kan  je bij de IVN-stand een  stenenzoekkaart ophalen, waarmee je zelf  de naam kan opzoeken van de stenen die je gevonden hebt. Genoeg stenen gezien? Dan kan je ook  nog  mooie beelden gaan maken van sculptuurzand, hutten bouwen, bootjes knutselen en te water laten,  naar leuke muziek luisteren en gewoon lekker spelen. Honger gekregen? Je kan gratis  fruit, snoepgroente en water met een fruitsmaakje ophalen.

Kom je ook naar de opening? Geef je dan vóór vrijdag 3 april even op met een mailtje naar communicatie@ivn-cuijk.nl. Dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen en  hoeveel fruit en snoepgroente er voor jullie klaar moet liggen.

Deze nieuwe speelplek staat trouwens ook in een nieuwe route van de ROUTE-app van IVN. Tijdens de opening ligt er meer info over deze route -app bij de stand van IVN De Groene  Overlaat Cuijk