IVN Cuijk de Groene Overlaat
Kind & Natuur
dinsdag17nov2020

Natuurspeelplaats Stoere Steen aan De Nielt helemaal klaar

Op maandagmiddag 2 november is het project natuurspeelplaats Stoere Steen afgerond.

In de stromende regen is er een blok geplaatst met daarin de gidsstenen met de bijpassende naam, die in het stroomgebied van de Maas en de Rijn te vinden zijn. De stenen die als speelelement bij de natuurspeelplaats liggen, kan je nu door middel van de zoekplaat op het informatiebord op naam brengen. Daarna kan je aan de andere kant van het bord zien waar in Europa de steen vandaan komt en hoe oud die is. De steen die je gepakt hebt kan je vervolgens vergelijken met de steen in het blok en dan kan je controleren of de naam inderdaad klopt.

SpeelplaatsDe plaatsing van het blok is gebruikt om het hele project rondom de natuurspeelplaats af te sluiten.

SpeelplaatsDat project is langzaam gegroeid. Het idee kwam een paar jaar geleden van twee IVN’ ers, om een natuurlijke speelplek voor de kinderen te maken en een educatieve plaats om stenen te bekijken en de naam erbij te zoeken. Voor een plaats waren we afhankelijk van de gemeente, die helaas onze gedroomde plaats afkeurde. Maar na lang zoeken zijn we bij De Nielt terecht gekomen en daar zijn we blij mee. Omdat onze kennis van stenen niet toereikend was,hebben we hulp gezocht bij geoloog Hans de Jong. Deze heeft het informatiebord ontwikkeld. Het bedrijf Inpladi in Cuijk heeft dit vervaardigd. De blok steen is gemaakt door Thijssen_ den Brok uit Mill. De gemeente Cuijk heeft de speeltoestellen geplaatst en de plek verder aangeplant.

SpeelplaatsDe kinderen kunnen er heerlijk spelen met water, zand, takken, stenen en bosjes , en leuke avontuurlijke speeltoestellen. Een aanwinst voor heel Cuijk!