IVN Cuijk de Groene Overlaat
Insecten
zondag24mrt2019

boomfeestdag 2019

Boomfeestdag  2019

boomfeestdag 1

Op woensdag 13 maart was het zover: de 32ste  Cuijkse boomfeestdag. Een aantal basisschoolleerlingen ging weer aan het planten. Voor deze dag waren de kinderen van groep 6 en 7 van De Regenboog uitgenodigd.

Het landelijk boomfeestdagthema was dit jaar: “voor ieder kind een boom”.

Deze keer werd er geplant in de Valuwe, waar op dit moment door uitgebreide sloop veel kaalslag is. Door nieuwbouw en aanleg van een groene zone wordt er een grootschalige revitalisering van de wijk doorgevoerd.

De kinderen plantten in dit kader diverse bomen langs de straten waar in het verleden ook bomen hadden gestaan, maar die bij de sloop waren opgeofferd.

boomfeestdag 2

Het  had daarvoor al weken flink geregend en gestormd en ook deze dag beloofde wat weersomstandigheden betreft niet veel goeds in petto te hebben.

Maar… het planten gaat altijd door, ijs en weder dienende!

 

Na een welkomstwoord door Arie en een toespraak van wethouder Gerard Stoffels volgde het traditionele trompetsalvo van onze trompettist Niels.

  De eerste boom werd feestelijk geplant door de wethouder, bijgestaan door twee leerlingen van De Regenboog. Daarna konden de kinderen naar hartenlust aan de slag, geholpen door mensen van de gemeente Cuijk en diverse I.V.N-ers.

boomfeestdag 3

Ze plantten ruim 40 bomen, die na 1,5 uur hard werken keurig in een rij rechtop stonden. Ze werden tussendoor ook nog voorzien van de door de kinderen zelf geschreven persoonlijke wensen.

Het weer werkte wonderwel mee en de kinderen gingen rond de middag voldaan en vrijwel droog weer terug naar school.

 

Op school wisselden ze de modderige sokken en schoenen, waarna ze er om 12.30 uur  weer opgeschoond bijzaten om te luisteren en te kijken naar de presentatie van Willy Thijssen over de Das.

Tot slot kregen ze nog te horen dat ze de nieuwe Boomfeestdagshirtjes mochten houden.

 

Het was weer een geslaagd dagje met als resultaat dat hun eigen wijk De Valuwe  een stukje groener is geworden. Zij en de wijkbewoners zullen daar  in de toekomst nog heel veel buitenplezier aan kunnen beleven.

Kortom……Cuijk is ook  “weer een beetje  beter/groener” geworden.

Iedereen bedankt voor de inzet.

 

Riet Bekkersboomfeestdag