IVN Cuijk
Natuur in de Buurt
Op
zondag15sep201910:00

wandeling Broekse Wielen

Met IVN Cuijk naar de Broekse Wielen

Op zondag 15 september  organiseert IVN Cuijk  een wandeling bij de Broekse Wielen in Escharen, onder leiding van natuurgidsen.

We starten om 10.00 uur op de hoek Fazantenweg/Bordscheweg , 5364 NX Escharen.

Broekse Wielen 2
Bij deze wandeling leggen onze enthousiaste gidsen u van alles uit  over de amfibieën  in dit  gebied   en wat de gevolgen zijn van  de droogte in 2018.  Op de foto, die eind juni 2019 gemaakt is, lijkt het erop dat het water weer op peil is, maar is dat ook zo? We zijn  erg benieuwd naar de situatie in de Broekse Wielen  een jaar na deze droogte. Ook zijn we benieuwd naar de zeldzame planten die hier in het verleden stonden, zoals de ondergedoken moerasscherm.  Iedereen is welkom en vooraf opgeven is niet nodig. Voor de koffie/thee na afloop van de wandeling vragen we een bijdrage van 2 euro.

De Broekse Wielen zijn een  onderdeel van natuurgebied Vogelshoek bij Gassel/ Escharen. Het is rivierduinachtig terrein en ligt in een oud stroomdal van de Maas. Je vindt er dicht bij elkaar waterplassen (wielen),  delen van een oude rivierdijk, schrale rivierduingraslanden, bos en open polderland. De wielen zijn ongeveer 150  tot 200 jaar geleden ontstaan door dijkdoorbraken van de ringdijk. In de Broekse Wielen vind je zeldzame planten en dieren. De wielen zijn belangrijk voor de voortplanting van kikkers, padden, salamanders, libellen en  zeldzame vissoorten. De moeite waard om er eens een kijkje te komen nemen.

broekse wielen 1
Meer weten over deze wandeling?
Stuur dan een mailtje naar natuurwandelingen@ivn-cuijk.n

 

 


 

Algemene informatie

zondag 15 september 2019 - 10:00