IVN Cuijk
IVN
Op
zaterdag02feb201909:00

Vrijwillig landschapsbeheer werkochtend

vormsnoei hoogstam fruitbomen

ivn cuijk logoappel

Fruitbomen snoeien met IVN Cuijk

 

Prachtig toch,  zo’n jonge hoogstamboomgaard in de lente? Maar om hem “prachtig” te krijgen, kunnen de jonge appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen wel wat hulp gebruiken. Daarom gaat de werkgroep vrijwillig landschapsbeheer van IVN Cuijk op zaterdagmorgen 2 februari jonge hoogstamfruitbomen hun eerste vormsnoei geven.

 We starten om 9.00 uur in Gassel, De Overlaat 6, 5438 NB.  De boomgaard ligt praktisch aan de provinciale weg en herbergt ook een dassenpopulatie. De dassen zijn namelijk gek op valfruit ( liefst met wormen erin, jammie!). 

Ervaring met snoeien is niet nodig. Je krijgt ter plekke instructie en uitleg over de werkzaamheden. IVN Cuijk zorgt samen met Brabants landschap ook voor het materiaal. Wat is wel handig? Warme kleding, stevige schoenen, een paar werkhandschoenen en zin om lekker buiten in de natuur bezig te zijn.

 

Kom je helpen? Meld je dan van tevoren even aan bij VLB@ivn-cuijk.nl.

 Dan weten we voor hoeveel snoeischaren we moeten zorgen en hoeveel koffie/thee we moeten meebrengen. Meer weten over vrijwillig landschapsbeheer IVN  Cuijk? Kijk dan op onze website  https://www.ivn.nl/afdeling/ivn-cuijk/werkgroep-vrijwillig-landschapsbeheer .

 

Algemene informatie

zaterdag 2 februari 2019 - 09:00