IVN Cuijk
IVN
Op
zondag17feb201919:00

vollemaanswandeling

Broekkant, Tongelaar Beers

Vollemaanswandeling Landgoed Tongelaar op zondag 17 februari

 

Heb jij wel eens een wandeling gemaakt bij Volle Maan? Op zondag 17 februari 2019 kun je onder leiding van een van onze natuurgidsen  een Vollemaanswandeling maken. We verzamelen om 19.00 uur bij De Tienmorgen, Broekkant 11, 5437ND  te Beers en wandelen van daaruit naar Landgoed Tongelaar.

 

Wat valt er  tijdens zo’n Vollemaanswandeling te beleven?

De gidsen vertellen over de bomen die we tegenkomen en we proberen ze te herkennen aan de silhouetten die in het maanlicht te zien zijn.

We proberen geluiden van dieren op te vangen en vast te stellen welk dier dit geluid maakt. Laat de bosuil zich horen en wat ritselt er in het struikgewas?

De das zullen we niet zien, maar het verhaal van de gids over hoe de das leeft en wat hij in het donker uitvoert is ook interessant om te horen. Misschien zien we reeën of een vos.

En hoe donker is het eigenlijk bij Volle Maan? Kan je zonder een zaklamp wel gewoon ”wandelen”?

 

Erwtensoep na afloop

De wandeling die 2 uur duurt, eindigt rond 21 uur weer bij De Tienmorgen. Hier kunnen we onder het genot van een bord erwtensoep napraten over de belevenissen van de avond. Voor de wandeling vraagt IVN een vrijwillige bijdrage en voor de erwtensoep € 3,00. Omdat de route deels door weilanden loopt, raden we je aan  om waterdicht schoeisel of laarzen te dragen.

Meer informatie nodig: mail naar  natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

 

 

Algemene informatie

zondag 17 februari 2019 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Broekkant 11
5437 nd Beers
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image