IVN Cuijk
IVN
Op
zondag20jan201910:00

Vogelfietsexcursie

Kraaijenbergse Plassen

Wat weet jij over eenden? Wel eens in de winter een Brilduiker, een Nonnetje of een Pijlstaart  gezien? Nog nooit? Stap dan in januari op de fiets en ga op ontdekkingstocht met IVN Cuijk.

IVN Cuijk De Groene Overlaat organiseert op zondag 20 januari 2019 een vogelexcursie per fiets rondom de Kraaijenbergse Plassen.

De Kraaijenbergse Plassen hebben  zich in de loop der jaren ontwikkeld tot  een prachtig vogelgebied. Het hele jaar door leven er veel soorten vogels en  in de wintertijd  zitten  er veel doortrekkers en wintergasten. Welke vogels je zult zien tijdens deze excursie is vooraf moeilijk te zeggen, maar het is wel zeker dat je een flik aantal eendensoorten zult zien.  De kans is heel  groot dat je de Grote zaagbek, Brilduiker en Nonnetje in je kijker vangt. Je weet het nooit, laat je maar verrassen.

Als je een verrekijker hebt, breng hem dan mee. Heb je die niet? Geen probleem, je kan er voor deze excursie een lenen van IVN De Groene Overlaat. Vergeet ook je fiets niet!

Fiets je mee!

Start: 10.00 uur bij de parkeerplaats voor de kerk  van Beers.
De excursieleider is  Louis Geraets, natuurgids en vogelkenner bij uitstek.

Om ca. 12.00 uur kunnen we in het IVN-gebouw aan de Grotestraat 14 te Beers onder het genot van koffie/thee en een koek lekker opwarmen en nog even napraten over wat we allemaal gezien hebben. De kosten bedragen € 2,00 per persoon, inclusief koffie/thee.

Meer informatie nodig? Mail naar natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl.

Algemene informatie

zondag 20 januari 2019 - 10:00