IVN Cuijk de Groene Overlaat
IVN
Op
zondag19jan202010:00

vogelexcursie Kraaijenbergse plassen

op de fiets!

Vogelexcursie Kraaijenbergse plassen zondag 19 januari 2020

ijsvogel

 

Wat weet jij over eenden? Wil je wel eens in de winter een Brilduiker, een Smient, een Nonnetje of een Pijlstaart  zien? Stap dan op zondag 19  januari op de fiets en ga op ontdekkingstocht met IVN Cuijk De Groene Overlaat.  

 

We organiseren  op zondag 19 januari 2020 een vogelexcursie per fiets rondom de Kraaijenbergse Plassen. We verzamelen om 10.00 uur bij de parkeerplaats voor de kerk  van Beers. De excursie duurt tot 12.00 uur. De excursieleiders zijn  Louis Geraets en Stef Gosens, beiden  lid van IVN Cuijk en vogelkenners bij uitstek.

 Als je een verrekijker hebt, breng hem dan mee. Heb je die niet? Geen probleem, je kan er voor deze excursie een lenen van IVN De Groene Overlaat. Vergeet ook je fiets niet! Meer informatie nodig? Mail naar natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl.

eenden

De Kraaijenbergse Plassen hebben  zich in de loop der jaren ontwikkeld tot  een prachtig vogelgebied. Het hele jaar door leven er veel soorten vogels en  in de wintertijd  zitten  er veel doortrekkers en wintergasten. Welke vogels je zult zien tijdens deze excursie is vooraf moeilijk te zeggen, maar het is wel zeker dat je een flik aantal eendensoorten zult zien.  De kans is heel  groot dat je de Grote zaagbek, Brilduiker en Nonnetje in je kijker vangt. Ook het IJsvogeltje laat zich vaak zien. Je weet het nooit, laat je maar verrassen.

 

Om ca. 12.00 uur kunnen we in het IVN-gebouw aan de Grotestraat 14 te Beers onder het genot van koffie/thee en een koek lekker opwarmen en nog even napraten over wat we allemaal gezien hebben. De kosten bedragen € 2,00 per persoon, inclusief koffie/thee.

Oeverzwaluwen aan de Vebowand Bunschoten

Algemene informatie

zondag 19 januari 2020 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
parkeerplaats grote kerk in beers
kerkstraat 34
beers
Nederland
Google Maps image