IVN Cuijk
IVN
Op
zondag07okt201810:00

stadssafari padbroek Cuijk

Cujkse duurzaamheidsweek

STADSSAFARI:  OP ZOEK NAAR DUURZAAM CUIJK.

Zondagmorgen 7 oktober, houdt  IVN-Cuijk ”De Groene Overlaat”een twee uur durende stadssafari door de  wijk ‘PADBROEK’, in het kader van de “CUIJKSE  DUURZAAMHEIDSWEEK”

Constaterend en adviserend komen maatregelen, op het gebied van duurzaamheid, aan de orde, die men zelf kan treffen zoals: * Wateroverlast beperken.  * Hoe een tuin zodanig in te richten dat de bio-diversiteit  wordt bevorderd.  *Duurzame energie-maatregelen  in- en om het huis. * Maar ook hoe de  natuur reageert op  klimaat-verandering.  *Zijn er in de wijk al effecten zichtbaar van genomen gemeentelijke maatregelen ?  *Zijn  er  ook  initiatieven van bewoners voor wat betreft vervoer, bijvoorbeeld een eventueel systeem van carpooling?.

Een interessante beschouwing in excursie vorm, voor eenieder, maar vooral ‘natuurlijk’ voor de ‘Padbroeker’ in zijn, of haar eigen woon- werk- en leefgebied .

Start: Zondag 7 oktober, 10.00 uur.  Patrijzenveld 117. bij het “DOEHUIS”, waar bovendien na afloop, bij een kop koffie nog gezellig kan worden nagepraat.

Info: 0485-314668   of: acb.verheijen@hetnet.nl

 

Algemene informatie

zondag 7 oktober 2018 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Het Doehuis
patrijzenveld 117
cuijk
Nederland
Google Maps image