IVN Cuijk de Groene Overlaat
IVN
Op
woensdag09okt201914:00

Paddenstoelenwandeling

Zevenhutten

We gaan richting de herfst: tijd voor paddenstoelen. In natuurgebied De Zevenhutten bij Cuijk staan er meestal heel veel. Wil je meer over paddenstoelen te weten komen, ga dan op  woensdag 9 oktober met de gidsen van IVN Cuijk mee naar dit natuurgebied.  De gidsen vertellen over de bouw van de paddenstoel en op welke kenmerken je moet letten om te bepalen welke paddenstoel het is.

Hoed, lamellen, buisjes, sporen, het zijn allemaal  kenmerken waaraan je paddenstoelen kunt herkennen. Neem een spiegeltje mee, zodat je makkelijk de onderkant van de paddenstoel kunt bewonderen.

We starten op woensdagmiddag 9 oktober om 14.00 uur bij Buitenplaats Zevenhutten, Hoenderberg 9, 5431 PC Cuijk. Om ca. 16.00 uur komen we hier terug en kan je op eigen rekening wat drinken in het Veldcafé van Brabants Landschap. IVN Cuijk De Groene Overlaat vraagt voor de excursie een vrijwillige bijdrage. Meer weten: mail  natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

Zevenhutten is een natuurgebied van 85 ha en is sinds 1987 eigendom van de Stichting Brabants Landschap. Het bestaat uit een afwisseling van hakhoutbosjes en akkers.

De afgelopen jaren is gebleken dat paddenstoelen uitstekend gedijen in de Zevenhutten, vandaar dat IVN Cuijk De Groene Overlaat dit gebied heeft uitgekozen voor deze wandeling.

In Nederland komen meer dan 5.000 paddenstoelen voor. Paddenstoelen zijn geen planten maar vruchtlichamen van schimmels en ze halen hun voedsel uit levende of dode organismen. Onder goede omstandigheden groeien ze uit een zwamvlok die het grootste gedeelte van het jaar voor het blote oog bijna onzichtbaar is. De herfst is de beste tijd om paddenstoelen te bewonderen.

 

Algemene informatie

woensdag 9 oktober 2019 - 14:00
Locatie: 
buitenplaats zevenhutten
hoenderberg 9
cuijk
Nederland
Google Maps image