IVN Cuijk de Groene Overlaat
IVN
Op
zondag17nov201910:00

natuurwandeling de Vilt

Geniet van de herfst in natuurgebied De Vilt 

Ga  op zondagmorgen 17 november a.s. met gidsen van IVN Cuijk mee naar De Vilt!  We verzamelen om 10.00 uur bij de parkeerplaats aan De Moerbaan te Beugen. Rond 12.00 uur zijn we weer terug. We vragen € 2,00 voor de wandeling, dit is inclusief een kop koffie/thee.

Wat gaan we doen?

We gaan op zoek naar de vele watervogels die in dit prachtige natuurgebied thuishoren. De gidsen kunnen er veel over vertellen. Breng een verrekijker mee om ze goed in beeld te krijgen. Heb je geen kijker, dan kan je er  ter plekke een lenen.  

Ook is er aandacht voor de overgang van herfst naar winter. Hoe bereiden flora en fauna zich voor op de winter die voor de deur staat?

Natuurparel De Vilt

Dit 140 ha. grote natuurgebied is eigendom van Brabants Landschap en ligt in de gemeente Boxmeer tussen de kerkdorpen Beugen en Oeffelt. In deze natuurparel bevinden zich twee grote watergebieden: De Beugense Vilt en de Oeffeltse Vilt. Daaromheen liggen bloemrijke graslanden, moerasgebieden, heggen en bossen.

Het gebied is ontstaan uit een oude Maasmeander. In de periode van 2008 tot 2012 heeft Brabants Landschap het gebied flink onder handen genomen. Doel was het verbeteren van de waterkwaliteit, terugkeer van bijzondere flora en fauna en ontwikkeling als recreatiegebied. De resultaten hiervan zijn duidelijk zichtbaar.

Meer informatie over de wandeling kan je krijgen via e-mail natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

Algemene informatie

zondag 17 november 2019 - 10:00 tot 12:00