IVN Cuijk de Groene Overlaat
Natuur in de Buurt
Vanaf
zaterdag26okt201919:00

Nacht van de Nachtwandeling

spannende wandeling door de Gasselse bossen

Spannende Nacht van de Nacht wandeling met IVN Cuijk in Gasselse bossen

Op zaterdag 26 oktober wandelen de gidsen van IVN Cuijk in het donker met je door de Gasselse bossen en langs de  Maas.  De wandeling begint zaterdagavond  om 19.00 uur bij de Gasselse Molen, Hoeve 23, 5438 ND te Gassel. Rond 21.00 uur komen we hier weer terug.

De tocht gaat  gedeeltelijk door de donkere bossen,  maar we gaan ook  kijken bij de dichtbij  gelegen Maas. Het wordt een spannende wandeling waarbij alle zintuigen op scherp staan. In het donker luisteren we scherper, ruiken we beter, proberen je ogen zoveel mogelijk te zien.  Natuurlijk laten we de zaklantaarn thuis. Wie weet, misschien kunnen we wel genieten van een  prachtige sterrenhemel.

IVN De Groene Overlaat vraagt € 2,00 voor de wandeling, dit is inclusief een kop koffie/thee na afloop.
Meer weten? Stuur een mailtje naar  natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

Waarom gaan we in het donker wandelen?  Ons land is ’s nachts  een van de meest verlichte landen ter wereld. Afgelopen honderd jaar werd Nederland in de nacht maar liefst  125 keer lichter. Tijdens de jaarlijkse nacht van de nacht, als de klok weer teruggaat naar de wintertijd, vragen we  in heel Nederland aandacht voor deze  lichtvervuiling.

Landelijke organisatie Nacht van de Nacht

Dit jaar organiseren de Provinciale Natuur- en Milieufederaties voor de 15e keer  de Nacht van de Nacht. Met deze campagne wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor het klimaat en energiebesparing op licht, met als doel de hoeveelheid lichtvervuiling in Nederland te verminderen.

Die kost niet alleen veel geld en energie, maar verstoort ook het bioritme van dieren en planten.

Meer informatie over de Nacht van de Nacht op de website: https://www.nachtvandenacht.nl

Algemene informatie

woensdag 2 oktober 2019 - 19:54