IVN Cuijk
IVN
Op
woensdag15jan202020:00

lezing klimaatverandering voor bomen

kansen en bedreigingen

Op 15 januari organiseren de gezamenlijke IVN-afdelingen De Maasvallei, De Groene Overlaat en Maas en Niers de lezing ‘Kansen en bedreigingen van klimaatverandering voor  bomen’. Boomspecialist Henry Kuppen geeft deze lezing en hij laat beeldend de gevolgen van klimaatverandering voor bomen zien die iedereen kan zien en herkennen bij bomen in zijn eigen omgeving.

De lezing vindt plaats op 15 januari in De Heksenboom, Bosweg 40, Sint Anthonis en begint om 20.00 uur. Kosten: consumpties zijn voor eigen rekening, vrijwillige bijdrage voor IVN.

 

Door klimaatverandering ontstaan steeds meer zomerstormen, hevige buien én droogte. Het wordt een uitdaging om water in de stedelijke omgeving te houden om de momenten van droogte op te kunnen vangen. Daarnaast zijn de laatste jaren veel nieuwe boomziekten en aantastingen geïntroduceerd, zodat er bijna geen geschikte boomsoort meer over lijkt te blijven. De manier waarop we met deze klimaatinvloeden op bomen omgaan lijkt fundamenteel onvoldoende. Door inzicht te krijgen in de oorzaken van deze “boomproblemen” kunnen  we gaan werken aan  de basis van het probleem van afnemende kwaliteit van bomen. Hierdoor zal in de loop van de jaren een meer toekomstbestendig bomenbestand ontstaan. De uitdaging van de toekomst is hoe  we de noodzakelijke soortendiversiteit aan gaan pakken en hoe we noodzakelijke  klimaatadaptatiemaatregelen  gaan toepassen.

 

Over de spreker

Henry Kuppen is senior adviseur en directeur van boomonderzoek en adviesbureau Terra Nostra. Dit bureau houdt zich bezig met vraagstukken rondom bomen in de openbare ruimte. Hij is regelmatig in het nieuws als deskundige rondom de eikenprocessierups en wordt nationaal en internationaal ingehuurd om overheden en instanties van advies te voorzien en spreekt wereldwijd op congressen en seminars met passie over bomen. Website: www.terranostra.nu, blog: www.henrykuppen.nl

 

Je kunt je voor maandag 6 januari aanmelden bij willemelling@kpnmail.nl 

Beuk

 

Algemene informatie

woensdag 15 januari 2020 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
heksenboom
bosweg 40
sint anthonis
Nederland
Google Maps image