IVN Cuijk
IVN
Op
woensdag29nov201720:00

Lezing insecten in beeld

door Rene Krekels

LEZING:   INSECTEN IN  BEELD.     door: .René Krekels

 

Zijn liefde voor de natuur zit in de kleinere dieren; zowel in zijn werk als bioloog maar zeker ook in zijn fenomenologische  natuurfotografie.

In de lezing komt de grote variatie binnen het insectenrijk aan bod. Van spring-staarten, gaasvliegen, wintervlinders en meikevers wordt het vaak niet alledaagse leven bekeken.. We zien hoe oorwormen hun eieren uitbroeden en libellen onder water hun eitjes in planten prikken en uit hun larven prachtige libellen tevoorschijn komen. En  hoe een bladluis het leven schenkt aan vele nakomelingen, een mieren-leeuw zijn prooi leegzuigt en de rupsendoder een zorgzame moeder blijkt te zijn.

Maar ook hét kunstje dat insecten zo boeiend maakt, komt letterlijk voorbij gevlogen: hun vliegkunst. Dit gedrag kan natuurlijk niet gemist worden in een serie over insecten. Het fotograferen van een sierlijke vlinder of een grotesk snorrende meikever bleek niet eenvoudig te zijn. Flitsers ontploften maar uiteindelijk is het toch gelukt om met high-speed-fotografie de vliegende en springende insecten in unieke beelden vast te leggen.

Je vliegt dan ook mee in de wereld van de microkosmos vol verrassende actie en verstilde schoonheid. Ondersteund door muziek en getoond met een bijzonder computerprogramma komen de , schijnbaar in de vlucht bevroren insecten, weer tot leven. Fascinerend, onderhoudend, informatief en … het is moeilijk in woorden te beschrijven. Je moet het gewoon zien!

Na de pauze passeren, in een intermezzo, de ‘Dodelijkste 5 van het Zandpad’. Niet exotische leeuwen of olifanten, maar gewoon kleine dieren, zoals bij u thuis om de hoek, die er een schrikbarende kinderzorg op na houden…..

Entree 3 euro;  aanmelden is noodzakelijk! via  acb.verheijen@hetnet.nl

Ruimte is beperkt,dus…

koraaljuffer rene krekels

 

Algemene informatie

woensdag 29 november 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
IVN-Verenigingsgebouw
Grotestraat 14
Beers
Nederland
Extra Informatie: 

aanmelden is noodzakelijk!

Contactpersoon: 
Google Maps image