IVN Cuijk
Vogels
Op
woensdag23jan201920:00

Lezing: HET RAADSELACHTIGE LEVEN VAN VOGELS

Vogels zijn bij iedereen wel bekend en over het algemeen ook zéér bemind. Maar wat weten we eigenlijk  verder van al deze vogels?  Om daar wat aan te doen heeft IVN-Cuijk een echte vogelkenner uitgenodigd om hierover een lezing te houden, een boekje open te doen!

Inleider op deze avond is de hr. Lou Megens, die zeer uitgebreid zal ingaan op onderwerpen als: Zijn vogels intelligent?  Kunnen ze kleuren onderscheiden?  Hoe kómen ze aan hun kleuren en waaròm hebben ze die kleuren? Hoe goed kunnen vogels ruiken, en hebben ze ook een geheugen?Waarom kunnen vogels vliegen, en.... kunnen ze ook goed horen, en zien?Kennen vogels ook gevoelens of emoties, en kunnen ze die ook tonen?           Daarnaast wordt ook ingegaan op  begrippen als: mimicry, samenscholings-gedrag, symbiose, camouflage, etc.

Lou Megens is een vogelkenner met een zeer brede en diepgaande kennis. Naast kenner van vogels en kweker van diverse soorten, is hij ook nog een boeiend verteller.
Tijdens zijn  lezing neemt hij de deelnemers als het ware mee de natuur in, en laat hij  met ondersteunend foto- en filmmateriaal de vogels zien èn horen, terwijl hij ondertussen allerlei wetenswaardigheden vertelt.  Van jongs af aan is hij al in de weer met vogels en schreef er ook een aantal boeken over.  De vele lovende reacties in het land, beloven een zeer boeiende lezing!!

Woensdag 23 januari, 20.00 uur, IVN-gebouw, Grotestraat 14, te Beers. Entrée  € 3.= incl.koffie/thee.

Aanmelden is noodzakelijk via: lezingen@ivn-cuijk.nl   Maar......wacht niet te lang!

Algemene informatie

woensdag 23 januari 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Beers
Nederland
Google Maps image