IVN Cuijk
IVN
Op
zaterdag06okt201809:00

Landschapsbeheer

werkochtend "de Barendonk"

De Barendonk,
Millseweg 13, Beers

fruitbomen en overig snoeiwerk

Beste kollega-landschap onderhouders,

 

Na een overweldigende zomerse zomer, dan nu toch weer de groene draad oppakken.

Op zaterdag 6 oktober kunnen we aan de slag op de natuurcamping van Landgoed de Barendonk. De appels zijn geplukt (en worden geperst), de appelbomen wachten op een snoeibeurt. En alsof dat niet genoeg is, de houtwallen tussen enkele van de kampeerveldjes mogen weer wat "teruggezet" worden.

De gracht, zo karakteristiek voor dergelijk landgoederen dreigt te verlanden door het vele riet en de lisdodde. Een hele droge zomer en een Laarakkerse Waterleiding die kurkdroog stond! Even leek het erop dat we riet en lisdodde te lijf konden gaan. Maar da's schijn: ook lijkt de gracht begaanbaar, je zakt prompt zo'n 40 cm weg in de blubber. Gaat het dus niet worden.

 

We staan al op de pagina van de landelijke NATUURWERKDAG 2018 op zaterdag 3 november. Ook al weten we dat je toch wel komt, meld je zo snel mogelijk aan via de link https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/kikkerpoel_vissteeg_mill. Da's voor de statistieken (hoeveel mensen deden er op 3 november in heel Nederland mee) maar natuurlijk vooral voor de soep en de koffie waarvoor onze bosbaas Theo gaat zorgen.

 

Algemene informatie

zaterdag 6 oktober 2018 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
landgoed de Barendonk
millseweg 13
Beers
Nederland
Google Maps image