IVN Cuijk
IVN
Op
zondag24mrt201910:00

fietsexcursie

Kraaijenbergse plassen

Vogels kijken in de lente

 

Heerlijk: op 21 maart begint de lente.  Ook zo’n zin om weer naar buiten te gaan?

Ga dan mee met  IVN Cuijk De Groene Overlaat. We organiseren op zondag 24 maart 2019 een vogelexcursie per fiets rond de Kraaijenbergse Plassen. Vertrek 10.00 uur,  Kerkstraat 34, 5439 ND  Linden: parkeerplaats kerk.

 

Vogels tijdens de excursie

De  Kraaijenbergse plassen hebben zich ontwikkeld tot een prachtig vogelreservaat. Het hele jaar door vormen  deze plassen  een uitstekend leefgebied voor standvogels, maar in de lente  zitten er ook nog overwinteraars en komen de eerste trekvogels terug uit het zuiden. Welke vogels tijdens deze excursie te zien zijn, is vooraf moeilijk te zeggen. Laat het IJsvogeltje zich zien of is het de Geoorde Fuut in zijn winterkleed? Is de Blauwborst of de Roodborsttapuit weer ter plekke? Je weet het nooit, laat je maar verrassen. Excursieleider Louis Geraets zal  weer van alles over de plassen en de vogels vertellen.

Heb je een verrekijker, breng hem  mee. Zo niet, dan kun je er voor deze excursie een lenen van IVN Cuijk De Groene Overlaat. Vergeet ook je fiets niet!

 

Eend

Koffie na afloop

 

De fietstocht duurt 2 uur. Om ca. 12.00 uur komen we  terug bij de  Kerkstraat  in Linden en kunnen we met koffie/thee en een koek nog even napraten over wat we  gezien hebben. De kosten voor de excursie inclusief koffie/thee bedragen € 2,00 per persoon.

Voor nadere informatie: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

Algemene informatie

zondag 24 maart 2019 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
kerkstraat 34
Linden
Nederland
Google Maps image