IVN Cuijk
Duurzaamheid
Op
dinsdag26okt202120:00

Botanisch erfgoed

Gaat helaas niet door!

Waarschijnlijk meer gedreven door wensdromen dan realiteitszin, hebben we voor de maanden september en oktober lezingen in de agenda gezet: vleermuizen en het levend archief.

De eerste lezing staat gepland voor 21 september, de dag nadat het kabinet met nieuwe/aangepaste maatregelen komt m.b.t. Corona. Wat daar uitkomt is nog onduidelijk, maar de besmettingscijfers geven niet direct zicht op verlichting en inmiddels is ergens in de wereld weer een nieuwe variant opgedoken die misschien voor narigheid gaat zorgen.

Het is geen lichtvaardige opwelling, na zo ongeveer twee jaar met een lege kalender, de lezingen voor deze en de komende maand af te zeggen.

Het had zo mooi kunnen zijn. Blijft de hoop in december en januari jullie weer te ontmoeten bij de lezing amfibieën en vervolgens een lezing over geologie.

 

In de Heksenboom te St. Anthonis: lezing over de Borging van ons botanisch erfgoed.

In rap tempo verdwijnen plantensoorten uit ons land. Alle plantenliefhebbers kennen dit fenomeen, zo ook Joop Schaminee. Hij staat aan de wieg van het idee van het Levend Archief.

Het Levend Archief wil een nationale collectie van wilde plantenzaden opbouwen om zo soorten en hun genetische eigenschappen veilig te stellen.

Prof. dr. Joop Schaminée is als vegetatiekundige werkzaam bij Wageningen Environmental Research en als hoogleraar systeemecologie aan de universiteiten van Wageningen en Nijmegen. De lezing is een samenwerking tussen IVN Maasvallei en IVN Cuijk.

Algemene informatie

maandag 23 augustus 2021 - 11:48