Projecten

Biowalking 

Biowalking is in groepsverband wandelen in de natuur onder begeleiding van een diabetesverpleegkundige van het Maasziekenhuis en een IVN-natuurgids. Zo kunnen de deelnemers zelf ervaren welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op hun lichaam en gezondheid hebben. Ook ontmoeten ze andere mensen met suikerziekte.
Onze IVN-gidsen laten de wandelaars graag de natuur in onze omgeving beleven en vertellen daarbij over wat er onderweg te zien is.
Klik voor een indruk van de cursus hier.

 

Oeverzwaluwwand

Voor de vele oeverzwaluwen die over de Kraaijenbergse plassen vliegen, is enkele jaren geleden een betonnen oeverzwaluwwand geplaatst langs plas 9 in Beers. Jaarlijks wordt deze oeverzwaluwwand door IVN Cuijk opgeschoond en worden de gaten opnieuw gevuld met zand/leem.

 

Schone Rivieren project 

Drie onderzoeksteams van IVN Cuijk doen mee aan het landelijke monitoringsproject naar zwerfafval in de Maas. Waar komt dit afval vandaan, hoeveel ligt er en hoe is dit probleem op te lossen? Dat is waar dit project antwoorden op tracht te vinden. Lees hier voor de eerste ervaringen van onze onderzoeksteams.

 

Stenenspeeltuin in Heeswijkse Kampen

In samenwerking met de gemeente heeft IVN Cuijk een 'stenenspeeltuin'  gerealiseerd in de Nielt. De speeltuin ligt tussen het spoor en de Kraaijenbergse plassen. Kom je ook een kijkje nemen?

 

Het insectenhotel Heeswijkse Kampen

Jong en oud, buurtbewoners,  gemeente en IVN De Groene Overlaat hebben in de Cuijkse Tuinen iets heel moois tot stand gebracht: een prachtig groot insectenhotel. 
We hopen dat alle solitaire bijen naar De Lavendel in de wijk Heeswijkse Kampen komen.
Kijk hier voor een impressie van dit insectenhotel.