IVN Cuijk de Groene Overlaat
Natuur in de Buurt
Op
vrijdag18mrt202219:30

Volle maansewandeling

volle maan

Vollemaanswandeling Landgoed Tongelaar

Heb jij wel eens een avondwandeling gemaakt bij vollemaan? IVN De Groene Overlaat organiseert op vrijdagavond 18 maart 2022 zo’n excursie op Landgoed Tongelaar.

 

Wat kun je tijdens deze excursie verwachten?

De natuurgidsen Stef Gosens en Jan van Haare van IVN de Groene Overlaat nemen je om 19.30 uur mee vanaf De Tienmorgen in Beers voor een wandeling over Landgoed Tongelaar.

Zij vertellen over de bomen die we op ons pad tegenkomen en we proberen ze te herkennen aan de hand van de silhouetten die in het maanlicht te zien zijn. Waarom laten ze in de herfst hun bladeren vallen en komen deze elk voorjaar weer terug?

We proberen geluiden van dieren op te vangen en vast te stellen welk dier dit geluid maakt. Laat de bosuil of een andere nachtvogel zich horen en wat ritselt er in het struikgewas?

Welke dieren leven er op Tongelaar en hoe brengen ze de winter door? De das zal zich niet laten zien maar het verhaal van de gids over hoe de das leeft en wat hij in het donker uitvoert is ook al interessant. Misschien zien we reeën op afstand of een vos. We laten ons verrassen.

 

Praktische informatie

  • De excursie is op vrijdag 18 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur.
  • Het verzamelpunt is op De Tienmorgen, Broekkant 11, 5437 ND  Beers
  • Omdat het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt is dien je je vooraf aan te melden. Dat kan tot en met zondag 13 maart op emailadres: natuurwandelingen@ivncuijk.nl
  • Degenen die zich aanmelden krijgen uiterlijk maandag 14 maart bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen.
  • Na afloop is er voor € 3,00 brood en erwtensoep en koffie.
  • Deelname aan de excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
  • Nog vragen? Stel ze op natuurwandelingen@ivncuijk.nl of 0614641745.

Algemene informatie

maandag 28 februari 2022 - 21:57