IVN Cuijk de Groene Overlaat
Natuur in de Buurt
Op
zondag03apr202210:00

Struintocht in de Groespeel

groespeel

Struintocht door de Groespeel in Mill

Heb jij zin in een struintocht op een zondagvoormiddag? IVN De Groene Overlaat organiseert zo’n tocht op zondag 3 april 2022 in De Groespeel in Mill.

Het gebied ten westen van Mill heeft tussen 2008 en 2012 een metamorfose doorgemaakt. Door intensieve samenwerking tussen gemeente, boeren, natuurverenigingen en waterschap is hier een bijzonder natuurgebied ontstaan. Alles komt samen door kavelruil, natuur, cultuur en landbouw. Intensief is samengewerkt om tot dit resultaat te komen. De Grote beek en het Defensiekanaal lopen er als aders doorheen. De vistrappen die gemaakt zijn in het kanaal zorgen ervoor dat de vissen een groter gebied tot hun beschikking hebben. De natte gebieden zijn rijk aan vogels en planten en de Bever vindt hier zijn thuis. Ook Reeën en Dassen laten hier hun sporen achter. Er lopen grote grazers die ervoor zorgen dat het gebied open blijft. Het bijgevoegde kaartje uit de eindnotitie 2008-2012 geeft een goed overzicht van de omgeving.

Dit gebied heeft zich sinds 2012 bijzonder mooi ontwikkeld en de gidsen Miep Kuppen en Jo van Gemert van IVN Cuijk nemen je graag mee in de natuur.

 

 

Praktische informatie

  • De excursie is op zondag 3 april van 10.00 uur tot 12.00 uur.
  • Het verzamelpunt is op Nieuwenhofweg 5, 5451 GG  Mill
  • Parkeren op parkeerplaats bij Boerderij De Nieuwenhof
  • Omdat het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt is dien je je vooraf aan te melden. Dit kan tot en met woensdag 30 maart 2022 op emailadres: natuurwandelingen@ivncuijk.nl
  • Degenen die zich aanmelden krijgen uiterlijk donderdag 31 maart bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen.
  • Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken of een lunch te gebruiken bij Boerderij De Nieuwenhof.
  • Deelname aan de excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
  • Nog vragen? Stel ze op natuurwandelingen@ivncuijk.nl of bel 0614641745.

Algemene informatie

dinsdag 1 maart 2022 - 20:23