IVN Cuijk
Op
zondag12nov201710:00

Publiekswandeling De Barendonk en Ossenbroek

Publiekswandeling De Barendonk en Ossenbroek op zondag 12 november 2017

Goede dingen weerstaan de tijd. De landgoederen die wij in deze publiekswandeling bezoeken zijn daar de getuigen van.

Het landgoed De Barendonk stamt uit de tijd dat Jan van Cuijk nog “heer” was. Heel lang geleden dus, veertiende eeuw. De naam Barendonk duidt er op dat wilde zwijnen voedsel zochten in dit gebied, want het omringende land heette De Baren. “Donk” wil zeggen dat het een plek was dat hoger lag dan de natte omgeving.

Evenals De Barendonk is landgoed Ossenbroek een particulier bezit. Het ligt in de Venloslenk; de Maas heeft mede vorm gegeven aan het landschap.

Tijdens de wandeling wordt u veel meer verteld over de geschiedenis van de landgoederen en de natuurwaarden van de gebieden. De natuurgidsen van IVN De Groene Overlaat zullen zeker veel vertellen over paddenstoelen; per slot van rekening is dit het seizoen van de paddenstoelen. Neem een loep en een spiegeltje mee.

We vertrekken om 10.00 uur vanaf het Landgoed De Barendonk, Millseweg 13, 5437 NB in Beers.

De wandeling duurt tot maximaal 2 uur en gaat over zand- en bospaden; stevige schoenen worden aanbevolen. Na afloop is er voor twee Euro koffie.

Voor informatie kunt u bellen, tel.nr. 0485 314 946, of raadpleeg onze website https://www.ivn.nl/afdeling/ivn-cuijk-de-groene-overlaat.

Graag, tot ziens

Algemene informatie

maandag 18 september 2017 - 15:00