IVN Bergeijk-Eersel
Natuur
Vanaf
dinsdag22jun202100:00

Training Natuurwandelingen begeleiden

Verkorte Natuurgidsenopleiding

Samenwerkende IVN-afdelingen in de Kempen organiseren een training voor mensen die het leuk vinden om een natuurwandeling te begeleiden. De deelnemers doen ervaring op in een eigen te kiezen natuurgebied. Ze worden begeleid door een mentor.

Welke lesstof krijgen cursisten? 
Deelnemers krijgen inzicht in de oorsprong van een landschap, leren hoe ze het kunnen ‘lezen’ en vooral hoe ze dit op een luchtige manier kunnen overbrengen op publiek.
Ze gaan de relatie zien tussen de kenmerken van een landschap en welke planten en dieren daar kunnen voorkomen. De kennis over de planten en dieren die hiervoor nodig is, is na afloop voldoende om een groep belangstellenden te wijzen op bijzonderheden. Vaardigheden worden geoefend.

Op zaterdagen en woensdagavonden
Tijdens de cursus wordt informatie gegeven over veel voorkomende dieren en planten in de verschillende landschappen en biotopen, die de deelnemers vervolgens zelf gaan bekijken in het eigen oefengebied. Op de zaterdagen vinden de bijeenkomsten plaats in wisselende natuurgebieden in één van de afdelingen van IVN: IVN Bergeijk-Eersel, IVN Cranendonck, IVN Kempenland West, IVN Valkenswaard Waalre en IVN Veldhoven Eindhoven Vessem.
Op woensdagavonden zijn de theorieavonden.

Enthousiasme om eraan te beginnen is een prima uitgangspunt.

Informatieavond
Een info-avond met meer informatie is op 22 juni 2021

Start training
De IVN- training start in september 2021 en bestaat uit 13 dagdelen op zaterdagenochtenden en op woensdagavonden. De training eindigt voor de zomer van 2022.

Kosten
De kosten voor IVN-ers bedraagt € 60 en voor niet IVN-ers € 80. 

Aanmelden
Voor de informatieavond op 22 juni kunt u zich aanmelden op het volgende adres: Cfjdejong@versatel.nl

Algemene informatie

dinsdag 22 juni 2021 - 00:00
Extra Informatie: 

Verkorte Natuurgidsencursus
Gedurende 13 dagdelen leert u de beginselen om een natuurwandeling te begeleiden

Contactpersoon: