IVN Bergeijk-Eersel
Op
zondag11jun201714:00

Speuren naar waterleven met IVN

In een sloot zwemmen eenden, vissen en kikkers. Maar wat leeft er nog meer op en vooral ónder water? Tijdens de IVN Slootjesdagen gaan kinderen en hun (groot)ouders dat overal in Nederland samen ontdekken. Gidsen van IVN Bergeijk-Eersel staan op zondagmiddag 11 juni met schepnetten en andere attributen gereed bij het water van de poel bij sportpark De Meer (Meer 7) in Duizel. Iedereen is welkom, je hoeft je niet vooraf op te geven!

De IVN Slootjesdagen – dat betekent: schepnetten in de aanslag. Een lange haal door het water, het net voorzichtig uitspoelen in een bak water en dan maar eens kijken wat je gevangen hebt. Van alles zie je rondkriebelen, een wondere wereld gaat open. Er kan zomaar een bloedzuiger of rivierkreeft tussen zitten. En anders wel watervlooien, poelslakken, kikkervisjes, salamanders, stekelbaarsjes, watertorren, libellenlarven en wat al niet meer.

Diertjes met een verhaal
De IVN-gidsen helpen met loepjes en zoekkaarten om de beestjes een naam te geven. En over elk waterdiertje weten ze wel wat bijzonders te vertellen. Zoals over het bootsmannetje, dat op z’n rug zwemt en vooruit roeit met twee voorpoten. Omdat hij een schildje op zijn rug heeft, lijkt hij een beetje op een roeiboot. Of neem de geelgerande watertor: een beestje dat zo ongeveer alles kan: zwemmen, duiken, lopen, vliegen. Wel even uitkijken als je hem in je schepnet hebt, want hij kan bijten…… Een diertje met een verhaal is ook het schaatsenrijdertje. Omdat hij erg klein is en speciale poten heeft, kan hij als het ware over het water ‘schaatsen’, zonder erin te vallen. Prachtig, dat waterleven. En spannend voor jong en oud om het allemaal zelf te ontdekken!

Iedereen kan meedoen
De IVN Slootjesdag bij sportpark De Meer (Meer 7) in Duizel vindt plaats zondagmiddag 11 juni tussen 14.00 en 16.00 uur. Deelname is gratis. Schepnetten zijn aanwezig, dus iedereen kan meedoen! Neem voor nadere informatie contact op via jeugd.ivnbe@gmail.com.

Algemene informatie

zondag 11 juni 2017 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
sportpark De Meer
Meer 7
Duizel
Nederland
Google Maps image