IVN Bergeijk-Eersel
IVN
Op
zaterdag05nov202210:00

Natuurwerkdag

Doe ook mee aan de Natuurwerkdag: de grootste groene vrijwilligersdag van Nederland!
Zaterdag 5 november in Waterwingebied Luyksgestel

IVN Bergeijk-Eersel organiseert dit jaar samen met Brabant Water en de gemeente Bergeijk een natuurklus op maat. De activiteit vindt plaats in het waterwingebied in Luyksgestel.

Open landschap
Het waterwingebied is gelegen in een heidegebied met bijzondere plant- en diersoorten zoals de nachtzwaluw, gladde slang en levendbarende hagedis. Een voorwaarde voor het behoud van dit broed- en leefgebied is een open landschap waar niet veel bomen staan. Het is daarom noodzakelijk om regelmatig de jonge bomen te verwijderen en op te stapelen in broeihopen. Deze broeihopen dienen vervolgens als winterverblijf voor veel dieren.

Van harte welkom
Zin om samen met familie, vrienden of buren heerlijk buiten een hele of halve dag aan de slag te gaan? Jong en oud zijn van harte welkom om, onder begeleiding, jonge bomen te komen snoeien en zagen en om broeihopen aan te leggen in het Waterwingebied.

Waar, wanneer, hoe laat
We verzamelen op zaterdag 5 november tussen 9:45 en 10:00 uur voor de kantine van de Grensschutters aan de Postelscheheideweg 12 (5575XC) te Luyksgestel. De natuurwerkdag eindigt om 15:00 uur. De organisatie stelt handschoenen en professionele handgereedschap beschikbaar. Ook voor warme drank en een volwaardige lunch wordt gezorgd.

Aanmelden

Kom gezellig meehelpen en meld je aan via: www.natuurwerkdag.nl/zoek-een-klus 
Kun je niet de hele dag? Maar wil je wel een paar uurtjes komen helpen? Ook dan ben je van harte welkom!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Berno Nieuwenhuizen via 06-20352056 of via info.ivnbe@gmail.com

 

 

Algemene informatie

zaterdag 5 november 2022 - 10:00
Contactpersoon: