IVN Bergeijk-Eersel
IVN
Op
donderdag16jan202020:00

Lezing Voortplanten, een in- en ontspannende bezigheid!

Op donderdag 16 januari organiseert IVN Bergeijk-Eersel een thema-avond met  als gast Rinie Kerstens. Aan de hand van dia-voorbeelden toont hij de veelzijdigheid over het onderwerp “Voortplanten” in de natuur. De presentatie vindt plaats in de Wingerd van Natuurtuin ’t Loo te Bergeijk en start om 20.00 uur.

Deze keer gaat het niet over een bepaalde dier- of plantensoort, maar over een verschijnsel dat in heel de natuur, ook bij de mens voorkomt. Naast eten en ademhalen behoort de voortplanting tot de meest wezenlijke levensverschijnselen.

Voeding en ademhaling zijn voorwaarden voor het in stand houden van het individu, voor het in stand houden van de soort is dat de voortplanting.

Ingegaan wordt op de ongeslachtelijke en de geslachtelijke voortplanting, van twee walletjes eten, en de “voor- en nadelen”.

Welke mechanismen hanteren planten om zelfbestuiving te voorkomen en hoe ‘garanderen’ ze toch bevruchting?

Wat is de rol van vrouwtjes respectievelijk mannetjes bij de voortplanting bij dieren. Aan de hand van verschillende voorbeelden wordt toegelicht welke ingenieuze verleidingstactieken en voortplantingstechnieken in de dierenwereld bestaan. 

De presentatie duurt ca 2 uur. De entree is €5,-  voor IVN-leden is dit gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos van Beers, 0497681564 of via mail info.ivnbe@gmail.com . Zie ook www.ivn.nl/bergeijk-eersel .

Algemene informatie

donderdag 16 januari 2020 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
in de Wingerd van Natuurtuin ’t Loo te Bergeijk Bergeijk
Nederland
Extra Informatie: 

entree € 5.00 voor leden gratis

Google Maps image