IVN Bergeijk-Eersel
Vogels
Op
zaterdag13mei201708:00

Eropuit tijdens Nationale Vogelweek met IVN

Van 6 tot en met 14 mei is het weer Nationale Vogelweek, bedoeld om iedereen te laten genieten van de prachtige vogels en natuur die Nederland rijk is. Met dat doel vinden in het hele land excursies, workshops en andere activiteiten plaats. In onze regio kun je eropuit met IVN Bergeijk-Eersel. Zaterdag 13 mei laten enthousiaste leden van de IVN Vogelwerkgroep je kennismaken met de vogelrijkdom in het gebied rond de Liskes. Vertrek is om 08.00 uur vanaf het einde van de Bredadijk in Bergeijk. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

De Nationale Vogelweek, een initiatief van Vogelbescherming Nederland, is er vooral ook voor de beginnende natuur- en vogelliefhebbers. Waar het om gaat is te ontdekken hoe ongelooflijk rijk ons land is aan vogels en hoe leuk het is om vogels te kijken. Deze maand, mei, is daar bij uitstek voor geschikt. Al in de vroege uurtjes is het een waar concert van vogelzang en –geluiden. Ervaren vogelaars kunnen je precies vertellen wat je allemaal hoort. En helpen je om de vogels ook te zien te krijgen. Gegarandeerd leer je vogels kennen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Vogels in alle soorten

De IVN-vogeltocht van zaterdag voert door een zeer gevarieerd landschap. Met bossen, weiden en akkers, plassen en beekjes. Daardoor gaan we heel uiteenlopende vogels zien. Op de vroegere visvijvers, de Liskes, speuren we naar watervogels: futen, meerkoeten en allerlei eendensoorten. In de brede rietkragen hoor je al gauw de rietgors, de kleine karekiet en misschien zelfs de roerdomp. Maar ze in het vizier krijgen is nog niet zo eenvoudig. Gemakkelijker is het in de open gebieden, waar wulp, kievit en scholekster hun domein hebben. In het bos ten slotte gaat het erom de talrijke zangvogeltjes uit elkaar te houden. Niet eenvoudig in het begin, maar de IVN’ers leren je graag wat handige trucjes. Wat we onderweg precies tegenkomen, is altijd weer een verrassing. Maar dat is nu juist de charme van ‘vogelen’!

Om zaterdag bij het vertrekpunt te komen, rijd je komend uit Bergeijk een kilometer of vijf de Bredasedijk bijna helemaal uit. Parkeren kan in de berm. Zorg er wel voor dat landbouwvoertuigen vrije doortocht behouden en inritten open blijven. Verrekijker en stevig schoeisel aanbevolen! Meer informatie: www.ivn.nl/bergeijk-eersel.

Algemene informatie

zaterdag 13 mei 2017 - 08:00
Locatie: 
vogelweek
Bredasebaan
5571 Bergeijk
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis

Google Maps image