IVN Bergeijk-Eersel
Landschap
Op
zaterdag02nov201910:00

Doe ook mee met de Natuurwerkdag: de grootste groene vrijwilligersdag van Nederland!

Zaterdag 2 november aan de Lindendreef in de Weebosch

IVN afdeling Bergeijk-Eersel organiseert dit jaar samen met gemeente Bergeijk een natuurklus in het heidegebied aan de Lindendreef in de Weebosch. Dit is een heidegebied met bijzondere planten- en dierensoorten zoals de gladde slang en levendbarende hagedis.

 

In dit gebied gaan we een takkenwal met insectenhotel aanleggen: een blijvende herinnering aan de Natuurwerkdag. Voor deze takkenwal gaan we jonge bomen en struiken (dennen, berken en vogelkers) gebruiken die we zelf gaan verwijderen van de hei. Door het verwijderen blijft het gebied een open landschap, wat een voorwaarde is voor behoud van het broed- en leefgebied van de eerder genoemde dieren.

 

Zin om samen met vrienden, familie of buren heerlijk buiten een (halve) dag aan de slag te gaan? Jong en oud zijn van harte welkom om, onder begeleiding, mee te helpen in het heidegebied aan de Lindendreef in de Weebosch.

 

We verzamelen tussen 9:30 en 10:00 uur op de locatie aan de Lindendreef in de Weebosch. De natuurwerkdag eindigt om 15:00 uur. De organisatie stelt handschoenen, boren en professionele handgereedschap beschikbaar. Graag zelf een accu boormachine meenemen voor het maken van de insectenhotels.

Voor (warme) drank en een volwaardige lunch wordt gezorgd.

 

Kom gezellig meehelpen en meld je aan via:
www.natuurwerkdag.nl/locatie/waterwingebied-luyksgestel  

Kun je niet de hele dag maar wel een paar uurtjes komen helpen? Ook dan ben je van harte welkom!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen via 06-20352056 of
info.ivnbe@gmail.com

Algemene informatie

zaterdag 2 november 2019 - 10:00 tot 15:00
Locatie: 
Heidegebied aan de Lindendreef
lindendreef
5571XK Weebosch
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image