IVN Bergeijk-Eersel
Vogels
Op
donderdag25jun202021:45

Afgelast: Op zoek naar de Nachtzwaluw

Het bestuur van IVN Bergeijk-Eersel heeft besloten, vanwege de coronauitbraak en de maatregelen van het RIVM en het ministerie, alle activiteiten tot 1 september 2020 te annuleren. Na 1 september wordt besloten hoe verder te gaan en de 1,5 meter maatregel toe te passen.

Avondexcursie Nachtzwaluw Stevensbergen op donderdag 25 juni met gidsen van IVN Bergeijk-Eersel. Slechts een paar maanden, van begin mei tot eind augustus, verblijft deze nachtzwaluw in ons land. De rest van het jaar leeft hij in tropisch Afrika. De vogel maakt de lange reis om hier te broeden en zijn jongen groot te brengen. Zijn nest maakt hij gewoon op de grond, het liefst in droge, halfopen gebieden zoals de Stevensbergen bij Luyksgestel.

De Stevensbergen is een van de gebieden waar deze geheimzinnige vogel zich rond deze tijd, als het een beetje meezit, goed laat zien en horen.

Onze gidsen vertellen onderweg alles over zijn manier van leven.

Vertrek 25 juni om 21.45 uur: Parkeerplaats schietterrein vanaf de Postelscheheideweg 12 in Luyksgestel. Deelname gratis. Meer info Koos Slenders 06-53628925

mail: info.ivnbe@gmail.com of www.ivn.nl/bergeijk-eersel 

 

Algemene informatie

donderdag 25 juni 2020 - 21:45
Locatie: 
Parkeerplaats schietterrein
Postelscheheideweg 12
in Luyksgestel
Nederland
Google Maps image