IVN Apeldoorn
Gezondheid
maandag12apr2021

IVN zoekt natuur voor thuis

De IVN werkgroep Natuur in de Zorg is op zoek naar materialen zoals opgezette dieren, geweien, horens etc. om te gebruiken voor de belevingsbox.
Eén van de vrijwilligers komt het graag – op afspraak - bij u ophalen. U kunt de werkgroep Natuur in de Zorg vinden via www.ivn-apeldoorn.nl of te bellen naar Susanne Rasing 055 5790992 voor inlichtingen of het maken van een afspraak.

Tot ruim een jaar geleden bezochten vrijwilligers van de werkgroep Natuur in de Zorg op aanvraag van een zorginstelling om op deze manier de natuur naar de bewoners te brengen. In deze presentaties werd o.a. aandacht besteed aan de 4 seizoenen, lente, zomer, herfst en winter. Vanwege de corona maatregelen is dit nu al ruim een jaar niet meer mogelijk.
rijwilligers van de werkgroep Natuur in de Zorg gaan nu de natuur naar de bewoners brengen.

foto: archief IVN ApeldoornN.a.v. de vraag vanuit de zorg is er gezocht naar mogelijkheden om ondanks de coronamaatregelen de IVN activiteit toch in de zorgcentra te kunnen aanbieden. Zo is het idee gegroeid om een film te maken over de winter en de lente en daarbij een kist van materialen samen te stellen. In deze kist zitten opgezette dieren, nesten, eitjes, pluche vogels met zanggeluid enzovoorts zodat de bewoners de natuur kunnen zien, voelen en beleven.

De werkgroep heeft deze uitgebreide beleveniskist zorgvuldig samengesteld omdat zij uit ervaring weten hoe verrijkend en stimulerend dit werkt.
Klein Geluk draait momenteel een pilot en bekijkt hoe de film en de materialenkist ontvangen is door de bewoners. Met deze feedback kan de werkgroep aanpassingen verwerken.
aarnaast is een projectje voor een mevrouw die gek op de natuur is en van wandelen houdt afgerond voor haar verjaardag. Zij woont in een zorginstelling van Dagelijks Leven locatie Socrateshuis.

De werkgroep Natuur in de Zorg is voor dit project op zoek naar materialen zoals opgezette dieren, geweien, horens etc. zodat we deze kunnen gebruiken voor de belevingsbox. Eén van de vrijwilligers komt het graag – op afspraak - bij u ophalen.

Ook is de werkgroep op zoek naar beeldmateriaal van o.a. vlinders, vogels, bloemen om te gebruiken in de samen te stellen film.

Op verzoek van een zorg instelling, verpleegtehuis, woon zorg centrum en of dag opvang voor ouderen is het nu ook mogelijk om een presentatie samen te stellen afgestemd op de doelgroep en of thema.

Helpt u mee om de natuur bij de bewoners te brengen?