Fietsroute Bomen in beeld

Fietsroute met wandeluitstapjes  
Afstand: exclusief uitstapjes 16 kilometer.
Start/eindpunt: U  kunt  op ieder gewenst punt de bomenroute aanvangen.  De route is beschreven vanaf het beginpunt voor de  ingang van Park Berg en Bos aan de J.C. Wilslaan, dat  ook het eindpunt is. 

foto archief IVN Apeldoorn foto-hans_hogenbirkZe zijn er altijd, dag in dag uit, jaar in jaar uit, in weer en wind: bomen. Het zijn de grootste levende organismen om ons heen. Een eikel geplant door mens of gaai kan uitgroeien tot een meters hoge boom die generaties mee gaat. 
In Apeldoorn en omgeving is ruimte en aandacht voor bomen die zo beeldbepalend zijn in de aankleding van ons landschap en onze stad. Redenen genoeg voor IVN Apeldoorn om de waardevolle Apeldoornse bomen in deze fietsroute centraal te stellen.  
De route werd oorspronkelijk uitgegeven in de Bellevue serie, maar is - nadat dit boekje uitverkocht was - herzien en digitaal beschikbaar gemaakt.
Met deze route nodigen wij u uit bomen en boomsoorten in Apeldoorn eens beter te bekijken. Bomen die zich, naast gebouwen, beelden en banken, in parken, lanen, wegen en op pleinen, als levende monumenten manifesteren.

Download het boekje

Volg de route via de IVN Routes app

foto IVN routes appDeze route is ook beschikbaar in de IVN Routes app.
Via de GPS functie kunt u dan zien waar u zich op de route bevindt.

Bij de diverse locaties is in het kort de informatie beschreven, die u in het boekje in een meer uitgebreide vorm aantreft.
De IVN Routes app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook de routes zijn gratis.