IVN Apeldoorn
Landschap
Op
woensdag24jul201919:00

Zomeravondwandeling - Empese en Tondense heide (afgelast)

In verband met de hitte die nog tot ver in de avond zal aanhouden en het feit dat deze wandeling over open veld gaat is besloten dat deze wandeling NIET doorgaat. Het gebied is daarbij zeer kwetsbaar en heeft het veel te lijden van de droogte, we moeten hier dus zuinig op zijn.

Op 24 juli 2019 is het weer tijd voor een heerlijke en leerzame zomeravondwandeling door de Empese en Tondense heide. Het is een unieke mogelijkheid om het kwetsbare natuurgebied van Natuurmonumenten te bezoeken. De wandeling begint om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats van Natuurmonumenten aan de Hallsedijk 51, 7399 RP Empe en duurt circa 2 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Joop Gerritse, telefoon 06-53674719

Het gebied kent natte natuur en zeldzame planten. Ook is er kans op het waarnemen van roodwild. Het is een waterrijk gebied met diverse vennen en om het toegankelijk te maken is een vlonderpad aangelegd. Verder gaat de wandeling door bos en langs weilanden waar de gidsen één en ander vertellen over dit bijzondere gebied en het ontstaan ervan. Iedereen is welkom!

 

Algemene informatie

woensdag 24 juli 2019 - 19:00
Locatie: 
P Hallsedijk Natuurmonumenten
Hallsedijk 51
Empe
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten E 2,00 per persoon Kinderen en leden/vrienden van IVN gratis

Contactpersoon: 
Google Maps image