IVN Apeldoorn
Landschap
Op
zondag20mrt202209:30

Sporen in het landschap van Kroondomein Het Loo (volgeboekt)

Een geologische wandeling van ongeveer 2,5 uur over 6,5 km door de Hoog Soerensche Bossen van Kroondomein Het Loo. Tijdens de excursie zullen wij verschillende (letterlijke!) hoogte- maar ook dieptepunten in het landschap tegen komen, waarvan de ontstaansgeschiedenis tot honderdduizenden jaren terug gaat in de tijd.

Deze excursie is al vol geboekt. U kunt zich niet meer opgeven
Gelukkig is er een alternatief. Download de IVN Routes app en zoek de route Wiesel - Kroondomein. U kunt die route dan op eigen gelegenheid wandelen. U ziet op uw smartphone waar u op de route bent en krijgt op een aantal plaatsen informatie van uw digitale IVN natuurgids. Zie www.ivn-apeldoorn.nl in het menu Routes.

Duur: 6,5 km / 2,5 uur
Opmerking: Niet geschikt voor rolstoelgebruikers

Onder onze voeten en voor onze ogen zullen wij sporen tegen komen uit ver vervlogen tijden, achter gelaten door inmiddels verdwenen rivieren, ijskappen en poolwoestijnen. Maar tevens zullen wij stil staan bij diverse sporen van menselijke activiteit uit de laatste twee duizend jaar. En ook de aanwezige vogels en zoogdieren en hun prenten (nog meer sporen!) zullen niet aan onze aandacht ontsnappen! Wij zullen laten zien dat het huidige landschap een boeiende historie herbergt, die met een beetje moeite en oefening, gelezen kan worden als een spannend boek!

De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, of mensen die slecht ter been zijn. De wandeling is onder voorbehoud i.v.m. de corona maatregelen. Mocht de excursie niet doorgaan, dan ontvangen de aanmelders hierover bericht.

Mocht u naar aanleiding van deze wandeling meer over de landschappen van Apeldoorn en omgeving willen weten, dan nodigen wij u van harte uit u op te geven voor een van de twee Landschappencursussen.

Algemene informatie

zondag 20 maart 2022 - 09:30
Locatie: 
Parkeerplaats ingang Kroondomein Het Loo (ten oosten van hotel/restaurant de Echoput), Amersfoortseweg 83/Elspeterweg, Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten E 2,00 per persoon, kinderen, leden en vrienden van IVN gratis

Google Maps image