IVN Apeldoorn
Kind & Natuur
Op
zondag18jun201714:00

Scharrelkids - Slootjesdag

LET OP: Gewijzigde datum: De gemeente Apeldoorn heeft woensdag 31 mei besloten vergunning te verlenen aan een wielerronde rond Het Woldhuis op de oorspronkelijk geplande dag voor de slootjesdag op 11 juni. IVN wil geen verantwoordelijkheid dragen voor de verkeerssituaties die in combinatie met de Slootjesdag ontstaan op de toegangswegen tot het Woldhuis. Daarom heeft IVN besloten de slootjesdag een week later te houden.

Word Slootjesexpert tijdens de Apeldoornse Slootjesdag op zondag 18 juni 2017!

Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot of de vijver? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen.
Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op zondag 18 juni 2017 samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in schijnbaar doodgewoon vijverwater. IVN natuurgidsen  helpen je om waterdiertjes te vinden. Waterschap Vallei Veluwe is van de partij om samen met jou proefjes te doen met water.

Wil je meedoen aan de Apeldoornse Slootjesdag dan ben je de 18e juni tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom bij de vijver van Het Woldhuis, Woldhuis 11, Apeldoorn. Kosten € 2, - per deelnemend kind, (groot)ouders gratis!

Aanmelden via: scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl heeft de voorkeur maar is niet verplicht er is een open inloop.

Nieuw dit jaar: schatzoeken
Behalve naar waterdiertjes kun je dit jaar ook op zoek gaan naar een schat langs de vijver. Vind jij de schat? Stuur een foto en je adres in, dan ontvang je het ‘Water doeboek’. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een beleef-de-natuur weekend voor het gezin in één van de Nederlandse Nationale Parken.

Ben je nieuwsgierig naar de IVN Slootjesdaggen? Neem een kijkje op de website ivn.nl/slootjesdagen. http://www.scharrelkids.nl/ Hier bestel je de IVN zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Op deze zoekkaart staan de 35 meest voorkomende waterdiertjes geïllustreerd.

Algemene informatie

zondag 18 juni 2017 - 14:00 tot 17:00
Locatie: 
Woldhuis
Het Wolthuis 11
7325WN Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten E2,00 voor kinderen. Ouders gratis.

Contactpersoon: 
Marieke Sprey tel: 055 - 3121821 , email scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl
Google Maps image