IVN Apeldoorn
Natuur
Vanaf
donderdag29sep202219:30

Paddenstoelencursus 2022

Cursus is volgeboekt, wachtlijst geopend

Maak nader kennis met de wondere wereld van paddenstoelen
Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels. Zonder schimmels is leven op aarde onmogelijk. Paddenstoelen, in de meest bizarre vormen en kleuren, zijn daarom onmisbare schakels in de kringloop van de natuur. Ze zijn het hele jaar te vinden, en overal: bossen, tuinen, graslanden, begraafplaatsen, landgoederen, zandverstuivingen. Allemaal terreinen die in de cursus naar voren komen. Je krijgt handvatten om paddenstoelen te herkennen aan de hand van hun vorm en bouw, zoals poriën, buisjes en plaatjes. Ook wordt aandacht besteed aan giftigheid en eetbaarheid. Naast de theorie is er veel praktijk, drie excursies in het veld, waarbij de nadruk ligt op het vergroten van je vaardigheden om paddenstoelen te herkennen. Kortom, een bijzondere ontdekkingsreis naar de prachtige en kleurrijke wereld van de paddenstoel.

Data cursusavonden:  donderdag 29 september, 13 en 20 oktober van 19.30 tot 22 uur in het IVN-lokaal
Data excursies:  zaterdag 1 oktober (Woudhuis), 15  oktober (Hoog Buurlo) van 10 tot 12 uur en 22 oktober (Leemputten, Staverden) van 14 tot 16 uur.
Aanmelden: uitsluitend via dit formulier 
Meer informatie: via dit e-mailadres of bel de contactpersoon.

blauwgroen_trechtertje foto R.Knol
Foto boven: Porseleinzwam
Remco Moree, Werkgroep Natuurfotografie IVN Apeldoorn

Foto onder: Blauwgroen trechtertje
Ruud Knol

Algemene informatie

donderdag 29 september 2022 - 19:30
Extra Informatie: 

Kosten: €52,50. Leden van IVN en KNNV en vrienden van IVN Apeldoorn krijgen een korting. Wacht met betalen tot ontvangst van de factuur met betalingsverzoek.

Contactpersoon: 
Ruud Knol, tel. 06-5110 4545