IVN Apeldoorn
Landschap
Op
zaterdag16sep201709:00

Opslag verwijderen uit hakhoutperceel

Natuurbeheer IVN/Staatsbosbeheer

Achtergrond: We zijn al sinds het seizoen 2008/2009 bezig het hakhout bij Hoog Buurlo in ere te herstellen. Hakhout is van oudsher een typische vorm van gebruiksbos en stamt al uit de Romeinse tijd. Bomen worden laag bij de grond afgezaagd en krijgen de kans om opnieuw uit te lopen. Na enkele jaren worden de uitlopers geoogst, waarna de cyclus opnieuw begint. Meer informatie over het hakhout vind je hier.

Om te voorkomen dat het wild de jonge uitlopers opeten, zijn de hakhoutpercelen omrasterd.  Dit heeft als nadeel dat ook andere bomen, zoals berk en Amerikaanse vogelkers niet worden afgevreten en dreigen de eiken te overwoekeren. Daarom gaan we regelmatig het perceel in om de eiken vrij te stellen. Ook dit jaar gaan we weer aan de slag in het perceel dat in 2014/2015 is afgezet. Als we nog tijd over hebben, pakken we het eerder afgezette perceel aan. De eikenstobben in dat perceel lopen goed uit, maar de uitlopers zijn nog steeds niet boven de vraatgrens van het wild uit, vandaar dat het raster nog even blijft staan.  

Routebeschrijving: Neem vanuit Apeldoorn de Hoog Buurloseweg. Zie verder bijgevoegd kaartje. Het is het handigst om de auto op de parkeerplaats te zetten en dan naar de keet te lopen. We zullen een paar routebordjes neerzetten.

Catering: Neem zelf koffie, thee e.d mee

Neem voor meer informatie contact op met Gerrian Tacoma via e-mail of telefoon 055-5340943.

Algemene informatie

Werklocatie 17 september 2016
zaterdag 16 september 2017 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Hoog Buurlo Hoog Buurlo
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image