IVN Apeldoorn
Landschap
Op
zaterdag17sep202209:00

Opslag verwijderen uit hakhoutperceel

Natuurbeheer op een van de terreinen van Staatsbosbeheer in de omgeving van Apeldoorn

Achtergrond: We zijn al sinds het seizoen 2008/2009 bezig het hakhout bij Hoog Buurlo in ere te herstellen. Hakhout is van oudsher een typische vorm van gebruiksbos en stamt al uit de Romeinse tijd. Bomen worden laag bij de grond afgezaagd en krijgen de kans om opnieuw uit te lopen. Na enkele jaren worden de uitlopers geoogst, waarna de cyclus opnieuw begint. Meer informatie over het hakhout vind je hier: https://www.vlinderstichting.nl/hakhout

Om te voorkomen dat het wild de jonge uitlopers opeet, zijn de hakhoutpercelen omrasterd. Dit heeft als nadeel dat ook andere bomen, zoals berk en Amerikaanse vogelkers niet worden afgevreten en dreigen de eiken te overwoekeren. Dat is in het perceel dat in 2008/2009 is afgezet inmiddels het geval. Wij starten volgende week in het perceel dat in 2014/2015 is afgezet, daar kunnen we het nog goed bijhouden. Daarna gaan we verder in het andere perceel.

Routebeschrijving: Neem vanuit Apeldoorn de Hoog Buurloseweg. Waar de weg een bocht naar rechts maakt, kun je links de parkeerplaats op. Zie verder bijgevoegd kaartje. Het is het handigst om de auto op de parkeerplaats te zetten en dan naar de keet te lopen. Het is mogelijk dat de keet niet precies op de plek staat die ik op het kaartje heb aangegeven, maar dat wijst zichzelf wel. We zullen een paar routebordjes neerzetten.

Tijd: 9.00 - 12.00 uur
Catering: Neem zelf koffie, thee e.d mee

Neem voor meer informatie contact op met Gerrian Tacoma via e-mail of telefoon 055-5340943.

Algemene informatie

Route naar de werkplek in het hakhout bij Hoog Buurlo
zaterdag 17 september 2022 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Hakhout Hoog Buurlo
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image