IVN Apeldoorn
Landschap
Op
zaterdag19okt201909:00

Opslag verwijderen in het eikenhakhout

Natuurbeheer op een van de terreinen van Staatsbosbeheer in de omgeving van Apeldoorn.

Hakhout Hoog Buurlo: opslag verwijderen

Achtergrond: We zijn al sinds het seizoen 2008/2009 bezig het hakhout bij Hoog Buurlo in ere te herstellen. Hakhout is van oudsher een typische vorm van gebruiksbos en stamt al uit de Romeinse tijd. Bomen worden laag bij de grond afgezaagd en krijgen de kans om opnieuw uit te lopen. Na enkele jaren worden de uitlopers geoogst, waarna de cyclus opnieuw begint. Meer informatie over het hakhout vind je hier.

Om te voorkomen dat het wild de jonge uitlopers opeet, zijn de hakhoutpercelen omrasterd.  Dit heeft als nadeel dat ook andere bomen, zoals berk en Amerikaanse vogelkers niet worden afgevreten en dreigen de eiken te overwoekeren. Daarom gaan we elk jaar het perceel in om de eiken vrij te stellen. Deze keer werken we in het perceel dat in 2008/2009 is afgezet. Daar staat veel en hoge opslag tussen, maar de eikenstobben beginnen inmiddels ook al flink uit te groeien.

Routebeschrijving: Neem vanuit Apeldoorn de Hoog Buurloseweg. Zie verder bijgevoegd kaartje. Het is het handigst om de auto op de parkeerplaats te zetten en dan naar de keet te lopen. We zullen een paar routebordjes neerzetten.
Tijd: 9.00 - 12.00 uur
Catering: Neem zelf koffie, thee e.d mee
Gereedschap: Wij zorgen voor het benodigde gereedschap. Neem zelf een paar stevige werkhandschoenen mee.

Neem voor meer informatie contact op met Gerrian Tacoma via e-mail of telefoon 055-5340943.

Werklocatie hakhout Hoog Buurlo

Algemene informatie

zaterdag 19 oktober 2019 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Hoog Buurlo
Hoog Buurloseweg
Hoog Buurlo
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image