IVN Apeldoorn
Landschap
Vanaf
dinsdag07sep202119:30

Landschappencursus-1 2021

Cursus is volgeboekt
 

Maak kennis met de boeiende wordingsgeschiedenis van de Veluwe
De cursus vergroot je inzicht in de ontwikkeling van het Veluwse landschap dat ooit als ‘woest en bijster’ is omschreven en geeft een extra dimensie aan je landschapsbeleving. We staan uitgebreid stil bij de krachten van het landijs dat vorm heeft gegeven aan ons woon- en leefgebied. Na de geologische geschiedenis passeren de thema’s bodem, water en de mens, die het landschap heeft ingericht en aan zijn behoefte heeft aangepast, de revue. Tijdens de excursies bezoeken we ondermeer Kroondomein Het Loo, Hoog Soeren en Wenum-Wiesel. Deze cursus biedt je een uitgelezen kans om het fraaie landschap en de mooie natuur in eigen omgeving beter te leren kennen en begrijpen!

N.B. Naast deze basiscursus Landschappen-1 is er ook een vervolgcursus Landschappen-2 waarin met de verworven basiskennis de interessante dalgebieden aan weerszijden van het Veluwe Massief aan de orde komen.

Data cursusavonden: dinsdag 7 en 21 september, 5 oktober van 19.30 tot 22 uur in  het IVN cursuslokaal
Data excursies: (één wandel- en twee fietsexcursies)  zaterdag 11 en 25 september van 10 tot 12.30 uur, 9 oktober van 9.30 tot 12 uur in de omgeving van Apeldoorn.
Aanmelden: uitsluitend via dit formulier 
Meer informatie: bij voorkeur via dit e-mailadres of bel de contactpersoon.

 

Cultuurlandschap - WieselFoto boven: Natuurlandschap - Kootwijkerzand
Foto onder: Cultuurlandschap - Wiesel

Willem Kuijpers - IVN Apeldoorn

Algemene informatie

dinsdag 7 september 2021 - 19:30
Locatie: 
Praktijk Centrum Bomen
Asselsestraat 328b
7312 TR Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: €45. Leden van IVN en KNNV en vrienden van IVN Apeldoorn krijgen een korting. Wacht met de betaling tot de ontvangst van een factuur.

Contactpersoon: 
Willem Kuijpers, tel. 06-51114342
Google Maps image