IVN Apeldoorn
Natuur
Op
woensdag19jun201919:00

Fietstocht: Schadelijke nieuwkomers

Een speciale fietstocht in samenwerking met het Waterschap Vallei en IJssel, de Gemeente Apeldoorn en de werkgroep Sprengen en beken van de KNNV.

De tocht van ca. 14 km. Start om 19.00 uur op het parkeerterrein van Robur, Aklaarseweg, hoek Vlijtseweg. En gaat door Noord Apeldoorn en Zuidbroek.

Deelnemers  fietsen onder leiding van gidsen van het IVN en van het Waterschap en Gemeente langs verschillende plekken waar die nieuwkomers veel schade toebrengen aan de binnenlandse flora en fauna  en aan de belangen van het waterschap en Gemeente. Op een paar plaatsen zal door hen op gewezen worden.

Japanse duizendknoop, Reuzenberenklauw, Amerikaanse vogelkers, Eikenprocessierups, Grote waternavel, Water Crassula, maar ook bij voorbeeld  Muskusrat en Nijlgans zijn soorten die hier van nature niet vorkomen en meestal  bewust of onbewust dor menselijke handelingen hier terecht zijn gekomen. Zonder natuurlijke vijanden  kunnen deze soorten zich ongebreideld uitbreiden en grote schade veroorzaken. Volgens de wet moeten deze soorten ook bestreden worden. Maar hoe?

Algemene informatie

woensdag 19 juni 2019 - 19:00
Locatie: 
Parkeerterrein Robur, Anklaarseweg hoek Vlijtseweg.
Anklaarseweg
Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

De kosten bedragen € 2 per persoon (gratis voor IVNleden/donateurs en voor kinderen t/m 12 jaar). Aanmelden is niet nodig.

Contactpersoon: 
Dick Veenhuizen, 055-5768133
Google Maps image