IVN Apeldoorn
Vogels
Vanaf
donderdag11jun202019:30

Cursus roofvogels 2020

De cursus is afgelast ivm de coronamaatregelen
 

De spectaculaire heersers van het luchtruim
KNNV Apeldoorn en IVN Apeldoorn verzorgen jaarlijks meerdere korte, oriënterende vogelcursussen. Hierin wordt onder andere aandacht besteed aan waarnemingsmethodiek en verrekijker informatie. Een kijker is immers een onmisbaar hulpmiddel als je vogels van dichtbij wilt bekijken.

Roofvogels lijken buitenbeentjes onder de vogels. Heersers van het luchtruim worden ze wel genoemd, maar je ziet ze niet zo vaak en het is niet gemakkelijk ze in de lucht te herkennen. Als je meer over deze bijzondere vogels wilt weten dan is deze cursus een absolute aanrader!
De cursus bestaat uit een cursusavond en een excursie. Tijdens de cursusavond maak je kennis met een aantal roofvogels die je in Nederland regelmatig kunt tegenkomen, zoals  buizerd, bruine kiekendief, havik, sperwer, torenvalk en slechtvalk. Waar en hoe leven ze? Ook aan het leren herkennen wordt ruim aandacht besteed.
Tijdens de excursie gaan we daadwerkelijk naar ze op zoek in de vrije natuur en zullen we ook veel andere interessante vogels tegenkomen.

Datum cursusavond: donderdag 11 juni van 19.30 tot 22 uur in 
IVN lokaal De Vijfster
Datum excursie: zaterdag 13 juni van 8 tot 14 uur; uitwijkdatum zaterdag 20 juni. De locatie wordt op de cursusavond bekendgemaakt.
Aanmelden: uitsluitend via dit formulier
Meer informatie: bij voorkeur via dit e-mailadres of bel de contactpersoon. 
 

SperwerFoto boven - Slechtvalk
Pixaby

Foto onder - Sperwer
Michiel Visch,  Werkgroep Natuurfotografie IVN Apeldoorn

 

Algemene informatie

donderdag 11 juni 2020 - 19:30
Locatie: 
IVN lokaal De Vijfster
Texandrilaan 30
7312 HR Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: €27,50. Leden van IVN en KNNV en vrienden van IVN Apeldoorn krijgen een korting. Wacht met betalen tot ontvangst van de factuur.

Contactpersoon: 
Marcel Ermers, tel. 055-5343170
Google Maps image