IVN Apeldoorn
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag11mei201914:00

Berg en Bos - Theehuiswandeling

IVN Apeldoorn en Accres organiseren op Zaterdag 11 mei om 14.00 uur voor de 3e keer dit jaar een “Berg & Bos Theehuiswandelingen”. In deze wandelingen staat de cultuur-historie van Stadspark Berg & Bos centraal, maar is ook aandacht voor de Veluwse flora en fauna op het park.
Na een warme en nu ook een (korte) natte periode heeft het park een ware gedaantewisseling ondergaan. De meeste bomen zijn inmiddels uitgelopen en de overige planten, kruiden, varens enz. volgen dit voorbeeld in een rap tempo; een overdaad aan groen. In het vroege voorjaar laat de natuur zich van z’n beste kant zien.

De “Berg & Bos Theehuiswandelingen” zijn bestemd voor alle leeftijden, jong en oud. En zeker voor gezinnen een leuke en leerzame activiteit. In circa anderhalf uur (5 km) wordt onder leiding van een IVN-gids een route door het park gelopen waarin volop ruimte is om vragen te stellen en eventueel foto’s te maken. De wandeling gaat deels over bospaden met hoogte verschillen en is daarom niet geschikt voor rolstoelen.

De “Berg & Bos Theehuiswandelingen” starten en eindigen bij het Theehuis op Stadspark Berg & Bos, gelegen net na de ingang van het Stadspark.

U hoeft zich niet op te geven of aan te melden voor de wandelingen. Voor deelname aan de wandelingen vraagt het IVN een vrijwillige bijdrage van € 2 voor tegemoetkoming in de kosten. IVN-leden lopen gratis mee.

Bij ontvangst krijgt u een kopje koffie of thee. Stadspark Berg & Bos is verder vrij toegankelijk. Iedereen kan altijd vrij het Stadspark in om te wandelen, te ontspannen of te spelen op de Speelweide.

Komt u op de fiets naar het Stadspark? Dan kunt u deze stallen bij de fietsenstalling bij de ingang van het Stadspark aan de J.C. Wilslaan. Komt u met de auto? Dan kunt u deze parkeren op de parkeervoorziening (P1 t/m P4) aan de J.C. Wilslaan.

Algemene informatie

zaterdag 11 mei 2019 - 14:00
Locatie: 
Park Berg en Bos
J.C. Wilslaan 21
7313HK Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten E 2,00 per persoon. Kinderen en leden/vrienden gratis

Contactpersoon: 
Google Maps image