IVN Apeldoorn
Kind & Natuur
Op
zondag31mrt201914:00

Berg en Bos - Bezoek Hapsdorp

Een bezoek aan het Hapsdorp is een bijzondere gebeurtenis. Vooral kinderen die er op excursie zijn geweest laten het dorp enthousiast aan hun ouders zien. Normaal is het dorp niet toegankelijk voor het publiek.

In het Hapsdorp is een boerderij uit de IJzertijd (ca. 500 jaar v. Chr.) nagebouwd. Er komen groepen, voornamelijk scholieren, van april tot oktober voor gewoonlijk drie dagen bij elkaar om zo goed mogelijk het leven in de IJzertijd te ervaren. Dit betekent proberen, zonder de gemakken van de moderne tijd, in het dagelijkse onderhoud te voorzien: brood bakken, water halen, dieren verzorgen, de akker bewerken, de hoeve onderhouden, spinnen en weven. etc. Van heel dichtbij de natuur ervaren, die ons voedsel en grondstoffen verschaft..

De wandeling begint bij de ingang en parkeerplaats aan de Soerenseweg, deze parkeerplaats  bevindt zich aan de eerste weg links vanaf de kruising Soerenseweg met de J.C. Wilslaan, richting Hoog Soeren. Het startpunt is aangegeven met IVN borden.
De wandeling naar het Hapsdorp duurt ca. 30 minuten en staat onder leiding van IVN gidsen. In het Hapsdorp wordt men vervolgens rondgeleid en kan men verder zelf rondkijken onder het genot van een kop Hapsthee. Duur gehele excursie 2 - 2,5 uur.

Algemene informatie

zondag 31 maart 2019 - 14:00
Locatie: 
P Soerenseweg
Soerenseweg
Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten E2,00 per persoon. Kinderen en leden/vrienden van IVN gratis

Contactpersoon: 
Herma en Jan van der Velden, tel: 06-5180 3939
Google Maps image