Eys
Landschap
Op
zondag12jan202013:00

Nieuwjaarswandeling

Lekker naar buiten na de feestdagen! IVN, afdeling Eys nodigt u uit voor haar bekende Nieuwjaarswandeling op zondag 12 januari.

Ook dichtbij huis blijken er verrassende paadjes te bestaan en blijven de bekende panorama’s op de plateaus de moeite waard. Een afwisselende wandeling dus met soms brede paden om gezellig bij te kletsen, maar ook af en toe een lange klim, waar we even stil van worden….

We starten om 13.00 uur bij de parkeerplaats van de ‘d’r Kwakkerpool’, Beertsenhoven,  6321PR Wijlre, de eerste zijweg (links) van de Kasteel Wijlreweg. We wandelen richting de Keutenberg en de Berghof en komen na ruim 7 kilometer bij onze pauzeplaats aan. Graag bieden we u daar weer - voor een vrije gave - een heerlijke traktatie aan. Daarna zijn de auto’s dichtbij voor wie er al genoeg van heeft. Met de anderen kunnen we nog een bosrondje richting Gulpen wandelen van ca. 3 km.

De totale wandeling is ca.11 km.

De wandeling is niet erg zwaar, maar er moet wel af en toe flink geklommen worden over een smal paadje, zo nodig in aangepast tempo. De wandeling gaat deels over onverharde paden, die modderig kunnen zijn. Stevig en waterdicht schoeisel (én een wandelstok) zijn aan te bevelen. Bij slechte omstandigheden wordt de route aangepast.

De wandeling is zowel bestemd voor leden als niet-leden van IVN, afdeling Eys.

Informatie over de IVN, afdeling Eys in het algemeen en over het wandelprogramma van 2020 via www.ivn.nl/afdeling/ivn-eys

Algemene informatie

zondag 12 januari 2020 - 13:00