Borger-Odoorn
Natuur
zaterdag19nov2016

Volle zaal voor film "In het Land van de Drentsche Aa"

Volle zaalAlle stoelen in de filmzaal van het Hunebedcentrum waren vrijdagavond 18 november bezet. Henk en Janetta Bos vertoonden daar hun film, die ze maakten in het Nationaal beek en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Het Nationaal park dat onlangs nog werd genomineerd als één van de mooiste Nederlandse natuurgebieden.

De film was een aaneenschakeling van prachtige beelden. Niet alleen het landschap maar ook veel diersoorten werden door de Drentse natuurfilmers vakkundig geportretteerd. Het mooie is dat de oplettende wandelaar in het gebied ze ook zelf kan tegenkomen. De adders van de Gasterense duinen en het Balloërveld. De zwarte en grote bonte specht in het Kniphorstbos en de reeën in het beekdal. Eind mei, begin juni kleuren de Burgvollen paars van de orchideeën en in september kleurt het Eexterveld blauw van de gentianen. En natuurlijk zijn 's zomers de weidebeekjuffers overal langs de beek te spotten. Het hele jaar door zijn er excursies, georganiseerd door het Nationaal park. Kijk op www.drentscheaa.nl voor de mogelijkheden.

OpeningDe filmvoorstelling werd samen met IVN Aa en Hunze georganiseerd. Het ligt in de bedoeling deze traditie, die vorig jaar startte met de vertoning van de film Water land Drenthe, voort te zetten.

 
Liefhebbers van de films van Henk en Janetta mogen de eerste bioscoopfilm die het tweetal maakte niet missen. Deze film wordt de laatste week van november vertoond in De Nieuwe Kolk in Assen. Kijk op www.henkbos.net voor meer informatie.

Jos Vink.
Janetta BosHenk Bos