Borger-Odoorn
Overig
donderdag05okt2017

Ontbijtwandeling leden

Zondagmorgen 3 september 2017 om 08 uur verzamelen we bij onze gastheer van dit jaar Oebele Huitema aan de molenplaatsweg in Borger. ontbijt

Met 11 leden zijn we met een mooie gezellige groep. We beginnen met koffie / thee met een heerlijke plak suikerbrood om een bodem te leggen voor onze wandeling.

 

Vervolgens starten we de wandeling richting het Kanaal Buinen–Schoonoord, we lopen langs het grootste hunebed van ons land door een mohunebedoi bosje naar het pas geopende mammoetpad. Een enorme mammoet van metaal is op de hoek neergezet met de bedoeling dat hij vol groeit met klimop en het een groene mammoet gaat worden. Volgens ons kan het heel mooi worden. Aan het eind van dit stuk mammoetpad staat een audionetics-informatiezuil die als je het pedaal intrapt het verhaal vertelt over het ontstaan van dit stuk landschap in een ver verleden. Je moet wel blijven trappen anders begint het verhaal weer helemaal opnieuw kwamen we achter. Dan toch maar verder gaan. Wel een leuke manier van informatie geven.

padEen behoorlijk lang stuk langs het kanaal gelopen met in het begin een goed pad. Later een stuk ruiger met hoog gras dus helaas natte pijpen voor allemaal, wel mooi vooral ook doordat een grote groep ganzen die net opgestegen in een mooie brede formatie laag overvliegen. Prachtig gezicht waar we stil van werden en dus helaas er niet aan denken om hier een foto van te maken, dan maar opslaan op onze eigen harde schijf.

 


Via de 5 hunebedjes bij Bronneger waar we een kleine versnapering nuttigen lopen we naar een prachtig klein heideveldje iets verderop.

We besluiten om toch even in dit mooie gebiedje rond te lopen. Ontzettend veel heldere spinnenwebben vol dauw blinken ons tegemoet in de heidestruikjes.

spinnenwebbenWat een mooi gezicht, en wat een rust hier. Kortom genieten vinden we allemaal.

Nog een klein stukje door het dorp en dan zijn we terug in de mooie tuin van Oebele en kan het ontbijt beginnen.

Het is prachtig weer dus kunnen we heerlijk buiten eten en met vereende krachten staat alles binnen no time klaar.

Alles bij elkaar een zeer geslaagde ontbijtochtend.