IJssel en Gouwe
Overig
maandag28jun2021

IVN IJssel en Gouwe zoekt en voorzitter!

IVN (Instituut Voor Natuureducatie) verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. 
IVN bestaat naast een overkoepelende vereniging die o.a. zorgt voor het landelijk initiëren van campagnes, projecten en evenementen uit 170 lokale verenigingen waar de natuuractiviteiten georganiseerd worden. Eén van die lokale verenigingen is IVN IJssel en Gouwe. Deze vereniging organiseert onder andere excursies en lezingen, maar ook andere buitenactiviteiten voor zowel kinderen, volwassenen als senioren binnen de gemeenten Gouda, Bodegraven/Reeuwijk, Waddinxveen en Krimpenerwaard (Voor informatie over de activiteiten binnen onze vereniging zie hier

IVN IJssel en Gouwe is gesprekspartner van een aantal gemeenten, daar waar het gaat om de inrichting van natuur- en recreatiegebieden. In een aantal gevallen trekken we hierbij samen op met andere verenigingen, zoals bijvoorbeeld het KNNV.
De vereniging heeft ongeveer 150 leden, waarvan een groot deel zich actief inzet als vrijwilliger voor het begeleiden van de activiteiten. Knelpunt is wel dat er weinig capaciteit is op dit moment om activiteiten te organiseren. Hier ligt een uitdaging voor de komende periode.
Het bestuur van de vereniging bestaat op dit moment uit een secretaris, penningmeester en algemeen bestuurslid. Onlangs is onze voorzitter afgetreden. We zijn daarom op zoek naar een nieuwe voorzitter!

Rol van de voorzitter
Vooral de volgende aspecten spelen een rol bij het invullen van de openstaande functie:
•    De voorzitter stuurt het bestuur aan en is aanspreekpunt voor de leiders van de diverse werkgroepen binnen de afdeling;
•    De voorzitter vertegenwoordigt de vereniging in diverse overleggen, zoals afstemming met andere afdelingen binnen Zuid-Holland, maar ook met gemeenten binnen onze regio en is daarmee, op bestuurlijk niveau, het gezicht van onze afdeling. 
•    De voorzitter gaat de uitdaging aan om de basis van vrijwilligers die zich willen inzetten voor het organiseren van activiteiten te verbreden.
Gevraagd
We zijn op zoek naar een enthousiaste man/vrouw die zich betrokken voelt bij de natuur en zich wil inzetten om inwoners van onze regio datzelfde gevoel te geven. Ben je daarnaast ook nog eens goed in het verbinden van mensen dan zou jij wel eens onze nieuwe voorzitter kunnen zijn!  Ervaring in het aansturen van een team is een pré, maar geen vereiste. 
Lijkt het dit leuk om onze vereniging te leiden, of wil je meer informatie, neem dan contact op met onze penningmeester (Eric van der Brugge) via penningmeester@ivn-ijsselengouwe.nl.

We horen graag van je!