IJssel en Gouwe
Overig
woensdag11sep2019

Een idylle in de Goudse Hout: bloemen voor vlinders, bijen en mensen

Dinsdag 17 september om 13.00 uur wordt er een idylle ingezaaid in de Goudse Hout. Bloeiende bloemen zijn van levensbelang voor vlinders en bijen. Helaas zijn er steeds minder bloemrijke velden. In de Goudse Hout komt daar verandering in. Er wordt, door de Vrienden van de Goudse Hout, Staatsbosbeheer, De Vlinderstichting, de KNNV en het IVN IJssel en Gouwe hard gewerkt aan een idylle.

In idylles kunnen vlinders, bijen en mensen genieten van nectarrijke bloemenpracht. In de Goudse Hout worden honderden m2 ingezaaid met een duurzaam meerjarig en inheems bloemenmengsel dat aantrekkelijk is voor vlinders en bijen. “Dit zaad zorgt jarenlang voor inheemse bloemen die vol zitten met nectar” zegt Kars Veling van De Vlinderstichting. “We gaan de komende jaren ook bijhouden welke vlinders dit aantrekt en of er ook meer bijen komen”.

Op 17 september om 13.00 uur zal, samen met Wethouder Hilde Niezen, de idylle feestelijk ingezaaid worden. U kunt daarbij zijn en meehelpen met het zaaien. Kom naar de Goudse Hout, Kale Jonkerpad, rechtdoor langs het Ontmoetingsplein.

U kunt ook zelf de vlinders en bijen helpen. Maak van uw eigen tuin of balkon een idylle en zorg voor nectarrijke planten zoals lavendel, beemdkroon, zonnehoed, kamperfoelie, herfstaster en natuurlijk bloeiende klimop. Zorg voor bloeiende planten van het voorjaar tot in het najaar en geniet van de vlinders.