Herfstaktiviteit Scharrelkids 2018: Herfstvangers

Op zondag 4 november 2018 heeft de Scharrelkids herfstaktiviteit “Herfstvangers” plaatsgevonden in de Overtuin van het Museum Paulina Bisdom van Vliet in Haastrecht. Er kwamen 15 kinderen en 13 ouders op deze aktivititeit af, ook door het weer dat aangenaam was. Er werd gestart met het zoeken naar de kleuren van de regenboog in de tuin. Al gauw kwamen de kinderen met verschillende vangsten terug om te kijken of ze alle kleuren hadden gevonden.

Scharrelkids in de herfst

Daarna werd er verder gezocht naar materiaal in de tuin om een herfstvanger te maken. Hierbij zijn de takken van wilgen in een ronding vastgemaakt en verschillende kleuren touw gebruikt om er tussen een soort web te spannen. Daartussen werden dan bladeren, bloemen, bolsters van kastanjes en takjes geschoven. Er kon gebruik worden gemaakt van dubbelzijdig plakband wanneer een onderdeel niet vast bleef zitten. Sommige kinderen waren zo enthousiast dat zij een tweede herfstvanger wilden maken en sommige vonden het kleurrijke web al prachtig en hoefde er bijna niets meer bij.


Hierna was het tijd voor iets te drinken en een koekje. Vervolgens hebben de kinderen een staartspel gedaan op het grasveld en ook was er nog tijd voor tikkertje.Na deze leuke middag is iedereen met zijn/haar herfstvanger weer huiswaarts gegaan.

Voor een beeldverslag kijk hier