IJssel en Gouwe
Vogels
Op
zondag15mrt202010:00

Welkom Grutto excursie

De grutto is de icoon onder de weidevogels. Helaas is de populatie in Nederland afgenomen van ruim 100.000 paren tot onder de 50.000 paren.

De Grutto staat nu als gevoelig op de Nederlandse Rode lijst en dreigt daarmee uit te sterven. Toch is de grutto in ons gebied nog te bewonderen.
Ieder jaar is het weer een feest als de in West-Afrika overwinterende vogels zich begin maart in Nederland melden. Soms al eind februari. Zij verzamelen zich eerst op voedselrijke plas-dras gebiedjes om na hun energievretende trektocht weer op te vetten, voordat de paartjes op zoek gaan naar een geschikte nestgelegenheid.

Het Weegje ten westen van Gouda en ten zuiden van Waddinxveen is zo’n verzamelplek, waar terugkerende grutto’s met honderden foerageren. Als dan het zonnetje schijnt en het gr-wie-to, gr-wie-to,  klinkt is de excursie geslaagd.                                                                                                                         Verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij het Praathuis. De excursie duurt ongeveer twee uur.

Foto: Jan Nijendijk


 

Algemene informatie

donderdag 5 maart 2020 - 10:00
Locatie: 
het Weegje
't Weegje 4
Waddinxveen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image