IJssel en Gouwe
Overig
Op
woensdag29jan202020:00

Plaagdieren zijn onmisbaar voor de biodiversiteit in je tuin

De kranten staan vol over hoe slecht het gaat met de natuur en de biodiversiteit. Dus als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken om onkruid en plaagdieren te bestrijden; wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif?
Suze Peters schreef er een boek over: Het Plaagdierboek. Een leerzame en praktische gids met alle ‘lastige tuinbeestjes’ in de hoofdrol, zoals bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Door hun rol in de tuin beter te begrijpen, merk je hoe nuttig en functioneel deze plaagdieren eigenlijk zijn. Ze zijn allemaal
onderdeel van het grote ‘tuinweb’.

Op 29 januari aanstaande zal Suze op uitnodiging van IVN afdeling IJssel en Gouwe aan de hand van de bladluis uit de doeken doen hoe dit web werkt. En hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen tuin. Na deze lezing ga je anders naar plaagdieren kijken. Je leert ze kennen en begrijpen, zodat je meer tolerantie voor ze zult hebben. En ga je vanzelf minder vertrappen en meer vertroetelen.

Foto: Ab H. Baars

De lezing wordt gehouden in het infocentrum op het Heempad en begint om 20.00 uur
 

Algemene informatie

woensdag 29 januari 2020 - 20:00
Locatie: 
Infocentrum Heempad in Gouda (ingang Ridder van Catsweg t.h.v. 263-321 Prinsessenflat Marianne)
Nederland
Google Maps image